Ricinolja i svallet

Just nu testar jag ricinolja i hårbotten och håret. Håret skall växa snabbare och få bättre kvalitet av oljebehandlingarna. Än så länge har jag bara testat 2 gånger. Normalt tvättar jag håret var 5:e till 7:e dag så jag har helt enkelt inte haft möjlighet att testa fler gånger.

Man kan göra ricinoljebehandling hur ofta man vill verkar det som. Vissa kör t o m varje dag.

Såhär gör jag:

Ta en ganska lite mängd i händerna, värmer upp lätt och masserar in i hårbotten och dra försiktigt ut i längderna. Det som blir över kramar jag in i topparna. Det underlättar om man delar upp håret. Funderar på att införskaffa en doseringsflaska.

Låt verka i minst 20 minuter och tvätta ur ordentligt. Schamponera gärna i torrt hår först eller blanda schampot med ytterst lite vatten så blir det lättare. Tvätta håret tills det känns rent, för min del räcker det med två omgångar med lite schampo åt gången. Ta balsam som vanligt.

Googla så hittar ni både före-och efterbilder och massa annan info.

Just nu använder jag Crearomes kallpressade ekologiska ricinolja som snart är slut. Har fått hem en ny från iherb.com. Tyvärr var den ekologiska slut när jag beställde. Man kan också köpa ricinolja i hälsokostaffärer, apoteket eller på nätet, t ex här.

Ricinolja är användbart till mycket annat också, fortsättning följer…

Annonser
4 comments
  1. Agnes said:

    Det ska bli spännande att höra om du märker något resultat! 🙂

    • Ska försöka ta lite bilder. Tror att det blir större skillnad direkt om man inte använder naturkosmetisk hårvård i övrigt. Jag kör helt natural i håret men märkte att bebisfjunen lugnade ner sig redan vid första omgången.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: