En kräm för….?

Det här skall inte bli någon matblogg men såhär i äpplepajstider skulle jag vilja dela med mig av ett jättegott och enkelt recept på råkräm, ett slags kallvispad vaniljsås. Förvillande likt Vaniljvisp fast godare och gjord på rena råvaror. Tar lika lång tid som att vispa ihop färdigköpt sås men du vet exakt vad som är i.

Råkräm

2-4 äggulor (tycker att det räcker med 2 stora)

0,5 dl socker eller efter smak

2 tsk vaniljpulver eller vaniljsocker eller efter smak

3 dl grädde, ta 2 dl om du vill ha krämen mindre gräddig

Vispa äggulor och söcker pösigt. Vispa grädden ganska hård. Vänd ner grädden i äggkrämen. Klart!

Tips! Vispa grädden på lägsta hastighet på elvispen så blir den mycket fluffigare, nästan som handvispad.

Bounustips! Ställ gräddpaket upp-och-ner så får du ut allt det goda som annars blir kvar vid öppningen. Gör likadant med fet yoghurt och gräddfil i tetra.

2 comments
  1. Ellinor said:

    Vad roligt att du har börjat blogga Ingrid, du som har en sån stor passion för ekohudvård! Kul att vi blir fler som bloggar om detta🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: