Naturkosmetik-shopping i Götet!

Förvisso handlar jag väldigt mycket på nätet. Till viss del för att utbudet är större men också för att det är billigare. Ibland vill man ändå handla i fysiska butiker. I min hemstad Göteborg finns flera bra butiker. Här är mina bästa tips!

Färg & Förändring

Detta göteborgsföretag har en butik fullproppad med naturkosmetik på Linnégatan 3  nära Järntorget. Det har också funnit en butik vid Mariaplan i Majorna. Ser inte på hemsidan att den finns kvar??

Förutom de egentillverkade produkterna finns här ett brett urval från bl a Bentley Organics, John Master Organics, Weleda, Logona, MacUrth, Sante, i+m och Living Planet. I lokalen finns också en eko-frisör.

Gröna Boden

content_fasad

En klassisk butik som funnits sedan 1950. Ansluten till Life men med mycket större utbud av naturkosmetik och hälsokost.  Här finns bl a Dr Hauschka, Anne Marie Börlind, Lavera och Crearome. Kunnig och trevlig  personal . De kan tar gärna hem fler saker från befintliga leverantörer om man vill ha något särskilt.

Homeopatica

OBS! Butiken har nu flyttat till Drottninggatan 69!

Som namnet antyder är detta än butik specialiserad på homeopatiska medel men de har också produkter från bl a Lavera och Weleda..

Grand Parfymeri

nvey_logga_2735.jpg

Grand Parfymeri har hela Nvey Ecos sortiment och även Suncoat. Bra om man vill prova. Här finns också REN och Korres.

Åhléns

Åhléns City som ligger i Nordstan har en del naturkosmetik bla Weleda, Dr Hauschka, Eco Tools och det naturinspirerde Origins.

Annonser
8 comments
  1. Agnes said:

    Åh, vilken bra guide! Tack så jätte mycket Ingrid, ska absolut besöka några av dessa nästa gång jag åker till Göteborg. Färg och förändring, Gröna boden och Grand parfymeri låter som något för mig! Ska leta upp denna guiden nästa gång jag åker till Göteborg, hihi 🙂

  2. Håller med Agnes, tack så jättemycket för en superbra guide! Jag hamnar annars nästan bara på Solrosen, men nu ska jag ge mig ut och upptäcka lite mer 🙂

  3. Gröna Boden har jag faktiskt varit på när jag varit i Götet. Väldigt mycket proddukter ohc personalen verkar kunnig. 🙂

  4. Hanna Li said:

    Vad kul att få tips på butiker i sin egen stad – Homeopatica kände jag inte alls till! Ser förresten på hemsidan du länkat till, att de flyttat till Drottninggatan. Fortsätt gärna att tipsa om bra, fysiska butiker.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: