Paket igen!

Nu har jag fått paket igen. Denna gång inte särskilt mycket kosmetika utan mer livsmedel. IHerb har ju mycket sådant bra också.

Som vanligt kan jag inte länka till iHerb, kopiera det fetstilta. Från vänster.

Now Foods, Certified Organic, Agave Nectar, Amber, 17 oz (482 g) – Supergod agavesirap med lite mer smak än de man brukar få tag på här hemma. Agavesirap sägs främja tarmhälsan och har lägre glykemiskt index än många andra sötningsmedel.

Yogi Tea, Woman’s Raspberry Leaf, Organic, Caffeine Free, 16 Tea Bags, (29 g) – Måste ju prova örter nu. Detta te skall vara rogivande. Smuttar på det i skrivande stund faktiskt.

Yogi Tea, Green Tea Triple Echinacea, 16 Tea Bags, (32 g) – En örtblandning av bl a echinacea, fläder, citrongräs och pepparmynta som skall främja immunförsvaret. Hoppas att det har någon effekt för jag har inte varit på topp senaste tiden.

Free, Madre Labs, Midori Greens, 3 g – Gratisprov. Ett kosttillskott som tydligen skall vara bra för det mesta men främst för mage och tarmar.

Now Foods, Solutions, Certified Organic, Jojoba Oil, 4 fl oz (118 ml) – Beställde två flaskor jojobaolja efter att ha läst hos Hannah att det kommer bli brist på jojoba. Den är ett måste hemma hos oss och håller ju sig ett bra tag. Bunkra upp ni med vettja. Tyvärr är Now Foods prisvärda ekologiska slut nu.

Now Foods, Aloe Vera Concentrate, 4 fl oz (118 ml) – Koncentrerade 40:1 aloeverajuice. Aloevera är ju en riktig hälsodryck men inte så kul att gulpa i sig i mängder varje dag, dessutom blir det mycket att bära hem. Tack vare den starka koncentrationen räcker det med 1/8 tesked varje dag för att få i sig tillräckligt.

Annonser
13 comments
 1. Catti said:

  Vad roligt med paket. Alltid lika spännande att se vad andra likasinnade köper 🙂
  Har själv en lång önskelista för iherb. Jag har också funderat på att bunkra upp med jojobaolja en riktig favoritolja. Det där echniacea teet låter riktigt gott ett annat echniacea te som jag kan rekommendera är det från Clipper.

  • Kul att du gillar sådana inlägg. De är roliga att göra och jag får inspiration från andras paketvisningar.

   Vad tänkte du köpa från iHerb? Kul att veta vad andra köper med…

   Har inte hunnit testa det än, hoppas att jag gillar echniacea lika mycker som du!

   • Catti said:

    Här är min iherb lista;
    Jag tänkte att jag skulle köpa kokosshampo och balsam från desert essence kanske också äppleshampot. Det låter ju himla trevligt. Är på jakt efter det perfekta shampot som inte torkar ut håret eller hårbotten. Efter ditt inlägg häromdagen försöker jag också undvika cocoamidopropyl betain. Tack för tipset 🙂 har du testat deras shampo?
    En tandkräm hade jag nog också tänkt beställa, kanske powersmile som Jenny recenserade häromdagen. Jag gillar mitt duschfluff från Natures paradise (kokos) så en handtvål ska jag nog också beställa kanske i ananasdoft eller vanilla sugar. Eftersom jag är en inbiten kokosfantast måste jag testa Artisanas coconut butter och deras raw cacao bliss.

    • Vilken härlig önskelista!! 🙂 🙂

     Har inte testat något av deras grejer än men de har ju fått väldigt bra betyg 🙂

     Cocoamidopropyl betain är vanligt och alla reagerar inte på det. Mádras schampo innehåller det och det gillar ju både Hannah och Jenny. Det beror på hur noga man vill vara. Så länge man inte reagerar på ämnet så är det väl ok. Min filosofi är mer att jag försöker vara så ren jag hinner och kan. Det hjälper mig också att sålla bland produkter eftersom det ändå finns så mycket att välja på. På skindeep står det såhär om ämnet:

     ”Cocamidopropyl betaine is a synthetic surfactant; it has been associated with irritation and allergic contact dermatitis, reactions that could be due to the ingredient itself or to impurities present in it, such as 3-dimethylaminopropylamine.”
     Problemet tror jag mest är de föroreningar som kan finnas kvar från framställningen.

     Om man skall vara supernoga innehåller Dessert Essence sodium coco-sulfate. Många underviker det. Jag har det faktiskt i ett par (Lavera och Alverde) schampon som jag använder efter oljeinpackningar för att få riktigt rent. Dessutom står det ganska långt ner i INCI. Jag tror att den är bättre än cocoamidopropyl betain. Hoppas att jag inte förstörde något för dig nu!!!

     Det här hittade:
     ”Sodium Coco Sulfate is a naturally derived alternative to Sodium Lauryl Sulfate in flake form. Sodium Coco Sulfate is derived from pure coconut oil. It can be used in a wide variety of personal care applications in which viscosity building and foam characteristics are of importance. The product formulates similar to synthetic alkyl sulfates, but is less defatting to the hair and skin. SCS being less soluble than synthetic alkyl sulfates leaves the skin and hair with a conditioned feel. It can be incorporated into shampoos, hand soaps, bath products, shaving creams and medicated ointments. It is especially useful for opaque, pearlescent, or cream products.”

     Tensider är jättesvårt. Håller på att göra ett inlägg om det som jag kommer att uppdatera löpande som vi alla kan använda som en guide.

     Nature’s Paradise och ju schampon som ser helt rena ut, tyvärr hittar jag ingen riktig INCI. De är lite dyra dock.

     Kan verkligen rekommendera den tandkrämen. Har du sett min recension: https://ingridbbeautiful.wordpress.com/2011/10/06/jason-natural-powersmile-all-natural-whitening-toothpaste-peppermint-170-g/
     Jag älskar också Kiss My Face, OC, Whitening Certified Organic Aloe Vera Gel Toothpaste, Cool Mint Freshness, 3.4 fl oz (96 g).

     Vilka goda kakaogrejer du har på listan! Mums! Dela gärna med dig av vad du tycker.

     • Catti said:

      Ja det där med tensider har jag faktiskt inte så bra koll på. Jag visste nog bara att man ska undvika silikoner, SLS och PEG i shampoo. Jag är bättre insatt i andra typer av INCI, typ cremer och lotions. Ser fram emot ditt inlägg om tensider ska bli spännande att läsa 🙂 visst är det irriterande när det inte skrivs ut INCI på produkter hade för mig att det var lagstadgat men det gäller kanske bara för europeiska produkter.

      Du behöver inte oroa dig att du förstör för mig, jag tar tacksamt emot ny kunskap om ingredienser man bör undvika. Dessutom har jag ju inte beställt ännu.

      Finns det något shampo som är helt ok och som också känns bra när man använder det? Det perfekta shampot med andra ord 🙂

      Tandkrämerna du skrev om verkar också spännande det är ett område jag behöver rensa upp i mer.
      Hur som helst ska jag ta en extra nogrann titt på dina iherb inlägg innan jag lägger ordern 🙂

      Självklart ska jag berätta hur kakaogrejerna smakade.

      Tandkrämerna ska jag testa

      • Jag gillar ju Aubreys schampon och de är helt rena. Logona har också rena fina schampon. Finns både på iHerb och Bio-Naturel. Schampo är inte det lättaste. Fastnade en lång stund med att ta reda på mer om babassuamidopropyl betaine. Propyl får mig att undra, tror att det är det som anger att det framställts på ett visst sätt, på samma sätt som cocamidopropyl betaine.

       • Catti said:

        Nä shampo är inte lätt, det tar ju också så lång tid att använda upp de gamla.
        Tack för dina svar 🙂

       • Brukar ge bort det jag inte gillar till mamma eller låta sambon använda upp det. De bryr sig inte direkt.

 2. Agnes said:

  Alltid lika kul med paket! 🙂

 3. Pingback: Ingrid B Beautiful

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: