Handla billigt eller stödja småhandlare?

Som ni märkt försöker jag alltid hitta de produkter jag vill ha till bästa möjliga pris. Jag värdesätter lågt pris framför service och säkerhet. Ofta är det inga som helst problem att handla från utlandet eller små oprövade webbshoppar och jag delar gärna med mig av mina erfarenheter så att andra också kan fynda. Snart kommer en guide med utländska webbshoppar av varierande slag.

Samtidigt får jag lite dåligt samvete eftersom jag då drar undan mattan för svenska små handlare som kämpar för att få det för att gå runt. Även om jag själv inte är beroende av dem vill jag ändå att de skall kunna överleva. Det är väl fortfarande många som handlar från de svenska butikerna och jag skall inte överskatta min egen betydelse.

Hela världshandeln bygger på att man handlar från den som ger det kunden vill ha. För mig är det lågt pris. För andra kanske det är god service och en känsla av säkerhet. Bland naturkosmetik kan jag också tänka mig att många uppskattar att någon annan gjort urvalet.

För egen del kommer jag aldrig att sluta leta bästa pris och dela med mig av erfarenheterna till er. Ett sätt att döva mitt dåliga samvete vore väl att göra en guide över svenska  webbshoppar med andra värden än lågt pris också men det skulle bli lite tokigt eftersom jag inte handlar därifrån. Jag har koll på de flesta så det är inte det men jag har inga egna erfarenheter.

Ekorren funderar!

Hur tänker ni?

Vad är viktigast när ni handlar?

Handlar ni från små svenska webbshoppar?

Skulle ni uppskatta att jag gör en guide över svenska webbshoppar?

Annonser
8 comments
 1. Agnes said:

  Jag handlar inte så mycket överhudtaget, bara det nödvändigaste. Men för mig är billigast självklart alltid bäst, även om jag just nu handlar mest från svenska webshopar (oftast på rea eller med rabatt). Men jag gissar att det kommer bli mer och mer att jag handlar från utlandet i framtiden. Så ja, man kan väl säga att jag är precis som du, men kanske inte riktigt lika modig när det gäller utlands-shopping ;p

  • Jag har väl lite mer köputrymme och kan ta fler risker. Jag är gärna försökskanin 😉 Googlar alltid en okänd shop innan jag handlar även om det är en chansning.

 2. Malin said:

  På grund av en hel del överkänslighet så har jag föredragit svenska företag där jag kan ringa och fråga om produkten eller lukta på den i en butik. Visserligen skrivs det flesta ingridienserna ut, men inte alltid de eteriska oljorna eller hur starkt något luktar. Har hänt att jag beställt hem något som luktat så starkt att jag varit tvungen att gå och slänga det i soporna utomhus för jag klarar inte av att ha det i huset. Trist resurslöseri… Min mamma är också väldigt överkänslig mot lavendel så allt som innehåller lavendel måste jag paketera i en sluten plastlåda om hon hälsar på och alla kläder eller handukar som kommit i kontakt med lavendeldoft måste tvättss. Därför är det bra och veta vad som innehåller lavendel. I början har jag också velat rådfråga vad jag kan ha reagerat mot och därför bättre med en butik som kan ge feedback. Nu när jag börjar få en lista på vad jag tål och inte tål så kanske det känns lite lättare att testa saker från butiker utomlands.

  • De flesta utländska företag kan man maila och fråga. Servicen från utländska företag är minst lika bra. Svårare att klämma på produkter som inte finns i Sverige dock. Vissa företag skickar prover så det kan man ju alltid fråga efter.

   Jobbigt att vara så känslig 😦 Tycker i princip aldrig att jag fått hjälp i butik utan mest undanledande påhittade förklaringar. Kul att du fått bättre hjälp.

   • Malin said:

    Tyvärr så är det många ställen man inte får hjälp mycket på grund av att de inte kan… De större kedjorna som har även de konventionella märkena kan inte mycket. De som hjälpt till mest är mindre butiker, hälsokostaffärer och svenska nätshoppar…

 3. Lisa H said:

  Jag handlar ofta med hjärtat och väljer små svenska webshopar eller butiker. Tänk vad trist om de skulle försvinna! (plus att jag känner mig så osäker på att handla från utlandet, kalla mig bakåtsträvare om ni vill, haha..!)

  • Jo visst vore det tråkigt. Jag skulle ju inte förlora så mycket på det men initiativet vill jag alltid uppmuntra. Förstår att man kan känna sig osäker till en början men risken att paket försvinner är inte särskilt överhängande. Paket försvinner även inom Sveriges gränser….

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: