Min hudvårdsrutin

Jätteroligt att läsa om era hudvårdsrutiner under tävlingensinlägget! Ni glömmer väl inte att vara med?

 En annan vill ju inte vara sämre. Såhär brukar jag göra under vinterhalvåret:

På kvällen smörjer jag numera in ansiktet med lite olja för att skydda huden, såvida jag inte använder OCM. Sedan masserar jag in rengöringsmjölk och tar med all makeup i ett svep. Använder ingen tvättlapp utan sköljer bara av med lagom varmt vatten och torkar med en ansiktshandduk. Använder alltid mörka ansiktshanddukar eftersom det alltid finns lite mascararester kvar hur noga jag än är.

Därefter sprayar jag på något ansiktsvatten. Oftast egenblandat med hydrolat av ros, kamomill, lite trollhassel som är sammandragande och aloeverajuice. Eventuellt har jag i glycerin också. Läs mer om var man får tag på glycerin här.

Direkt när huden fortfarande är fuktig smörjer jag in någon olja. Antingen en blandning eller en sort. Oftast vetegrodd, jojoba eller argan beroende på hudens dagsform. Nästan varje dag använder jag också kräm av något slag.

På morgonen sköljer jag bara av ansiktet snabbt och sprayar på ansiktsvatten. Har försökt att låta blir men känner mig alltid lite geggig och ofräsch efter natten. Återfuktar som på kvällen med olja och kräm. Sist men inte minst någon form av foundation beroende på vad jag skall göra. Om jag vet med mig att jag bara skall vara innanaför hemmets fyra väggar skippar jag oftast foundation eftersom det känns lite slösaktigt.

Annonser
5 comments
  1. Estelle said:

    Alltid intressant att veta vad folk har för hudvårdsrutiner 🙂
    Undrar förresten var du får tag på glycerinet? Har nämligen tänkt att jag skulle blanda i det i hemmagjort eller i hydrolater som ansiktvatten ett bra tag nu…
    Antar att det är naturligt glycerin du använder dig av?

  2. Pingback: Ingrid B Beautiful

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: