Handla naturkosmetik och annat fint på julmarknad

Fram till 11 december är det julmarknad i Kronhuset i Göteborg varje dag utom måndagar. Humlekrus finns på plats och säljer sin fina produkter. Humlekrus står också på Haga julmarknad på helgerna.

Agnes är gillar deras schampo väldigt mycket. Detta och mycket mer fin naturkosmetik finns i deras stånd.

Bild lånad från humlekrus.se/

Det finns såklart mycket mer att köpa här, lokala biodlares honung, halmslöjd, tennfigurer, diverse sömnadsarbeten, hembakat m m. Passa också på att titta ordentligt i det över 450 år gamla Kronhuset som har tjänat som bl a rikssal, kruthus och spannmålsmagasin under århundradena.

Kronhusbodarna som omger Kronhuset har öppet året om. Min kusin som är ytterst skicklig krukmakare har sin verkstad och butik i en av bodarna. Hon har drivit Bäx krukmakeri i över 20 år och drejat professionellt ännu längre. Ni har redan sett en mugg som hon har gjort.  Är man ute efter gedigna och unika föremål, både i traditionell och mer modern stil kan man hitta något hos henne. Det går även bra att göra specialbeställningar.

Hon utför verkligen ett gediget traditionellt hantverk och gör även repliker av historiska föremål, bl a till Vasamuseet och Landskrona muséeum.

Det finns mycket annat fint hantverk i Krohusbodarna. Värt ett besök året om. Miljön i Göteborgs riktigt gamla kvarter får man på köpet. Ibland hittar man t o m mig bakom disken hos Bäx.

3 comments
  1. Hanna Li said:

    Härligt tips! Jag vet att jag missade detta förra året och så får inte ske i år igen. Tror jag trampar dit redan i helgen…

    • Så trevligt! Min kusin säljer olivtvålar med handdrejade keramikfat som kanske också intresserad.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: