Forum – hårprodukter

Både schampo, balsam och styling platsar här. Även hur man tar hand om sitt hår i övrigt hör hit.

Annonser
16 comments
 1. Annika said:

  Hej!
  Hittade nyss hit! Tänkte passa på att ställa ett par frågor.

  Jag gillar också att göra hemkok och har gjort deo på ungefär samma sätt som du. Tyvärr doftar jag inte särskilt gott efter ett par timmar… Kan jag ändra på något? Byta armhåla? 😉

  Jag har också testat att skölja håret med ÄCV men det blir så strävt. Varför? Jag använder Urtekrams oparfymerade schampo. Testade att tvätta med bikarbonat men då började hårbotten klia. Kanske tog jag för mycket? Dessutom blev mitt hår fett samma eftermiddag (tvättade på morgonen). Normalt tvättar jag varannan/var tredje dag. Kanske borde jag testa balsammetoden. Vilket balsam rekommenderar du då?

  Tack på förhand!
  Annika

  • Roligt att du hittat hit!

   Hmm, deos funkar ju olika för alla. Du kan testa att tillsätta kraftigt antiseptiska oljor. Annars tycker jag att det fungerar bättre att använda flera deos på varandra.

   Använder du bara ÄCV? Använder alltid först balsam och sedan ÄCV. Många kör helt utan balsam men för mig skulle det nog inte funka…

   Inte jättebra svar känner jag…

 2. Annika said:

  Vad är egentligen sodium coco-sulfate? Det står att det är försåpad kokosolja och majsglukos och att det är ”from natural origin”. Är man safe då? Jag tycker att det är så svårt att förstå vad som är bra eller dåligt även om man kollar INCI mot Skin Deep eller så….

  • Det är en omdiskuterad ingrediens. Jag undviker den helst men har ett schampo som jag använder efter oljeinpackning t ex. Det är en sulphate men bättre än andra. Jag föredrar det framför cocamidopropyl betaine som också finns i många mer eller mindre naturliga löddrande produkter.

   Det är ju upp till var och en men frågar du mig undviker jag det helst. Den är för rengörande för daglig använding tycker jag.

 3. Annika said:

  Okej men hur ska man veta när det blir grönt ljus när man kollar mot Skin Deep tex? Då tror ju jag att det är bra…

  • Det är helt klart svårt men man lär sig efter ett tag. Googla googla googla säger jag!

 4. Annika said:

  Hm….men hur ska man liksom förstå att man ska ifrågasätta det som får grönt? Jag känner mig helt vilse nu, måste jag säga. Jag trodde att jag kunde lita på Skin Deep och de svar jag får där men det kan man alltså inte?

  • Skindeep har inte en grön inriktning utan samlar data från massa studier. T ex får eteriska oljor dåligt betyg på Skindeep och andra syntetiska ämnen mycket bättre. Se det som en källa att lära dig mer om INCI. Är man ute efter ren naturkosmetik får man leta sig vidare.

   Jag letar igenom alla ämnen jag inte känner igen. Det tar en massa tid i början men man lär sig. En genväg är att använda märken man känner till. Just rengörande ämnen är supersvårt och där kan man inte ens lita på Lavera som ju använder SCS.

 5. Annika said:

  Vad tålmodig du är som svarar på alla mina frågor! Tack!

  • Det är ju det forumet är till för! Kul att du använder det. Lycka till i letandet!

 6. Annika said:

  Hej Ingrid! Nu var det länge sedan jag hälsade på hos dig! Ska försöka läsa ikapp någon dag! =)

  Undrar om du vet något om J.R Liggets produkter? Såg att de finns på Maxi. Allt låter ju väldigt bra men håller det…?

 7. Annika said:

  Vet någon om boragoolja funkar mot skorv? Ska det ätas eller smörjas på? Och var får man tag på det? Tacksam för svar….

  • Det är samma som Gurkörtsolja vad jag förstår! Från wikipedia ”Svenska synonyma namn är borag och stofférblomma.”

   Shenet ger samma info:
   http://www.shenet.se/ravaror/gurkortsolja.html

   ” Ökar cellernas syreupptagning, läkande på sår och bölder. Mjukar upp självsprickor, eksem och psoriasis. Den mycket lika nattljusoljan lindrar seborré hos småbarn och säljs som naturmedel för att lindra atopiska (kroniska och kliande) eksem och böjveckseksem hos baby.”
   Finns på crearome.se och säkert i de flesta hälsokostaffärer.

   Skall smörjas på men man kan också ta i kapslar för invärtes behandling som med alla hudprolem. Det är ju GLA man vill åt. Vet att min bror som hade mycket handeksem tog kapslar av jättenattljusolja just för GLA. GLA är bra för all eksematös hud. Gurkörtsolja innehåller minst 20% GLA och nattljusolja som mest ca 15% GLA.

   Både kapslar och flytande finns också på iHerb. http://www.iherb.com/Borage-Oil

   Hittade också detta:

   ”Det finns en kräm som heter Borago by CCS att köpa på Apoteket. Den innehåller bl a den fettsyra (GLA), som huden lider brist på, och är baserad på boragoolja, som utvinns ur en naturligt förekommande gurkört. Studier på späda barn har visat att krämen har mycket god effekt på skorv.
   Boragokrämen har också visat sig effektiv vid behandling av infantilt seborroiskt eksem (spädbarnseksem). Krämen kan också användas på blöjutslag eller blöjirritation.
   I typiska fall av skorv med eller utan eksem finns det anledning att först pröva Boragokrämen. Den riktar sig mot själva orsaken till problemet och inte bara mot att lindra symtomen. ”
   http://www.tryggabarn.nu/start/barns-sjukdomar/hud-och-hudproblem/skorv

   Vi kör ju naturligtvis på ren Gurkörtsolja.

 8. Annika said:

  Åh, tack! Man skulle alltså kunna köpa den flytande och använda den både invärtes och utvärtes? Jag ska definitivt testa på min son som har skorv fast han är elva.

  Tack snälla!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: