Forum – kroppsprodukter

Här kan vi tala om allt man använde på kroppen som handtvål, duschtvål, div. kroppskrämer, deodorant m m.

Annonser
25 comments
 1. Hanna Li said:

  Apropå kroppsvårdsprodukter är väl deo det som jag upplever svårast om man vill skippa aluminiumklorid, och det vill man ju 🙂 Jag har testat en uppsjö, och för mig funkar Soapwalla bäst, men min hud i armhålan klarar den inte utan blir röd och fjällande så jag kan bara ”unna” mig att använda den deon vid speciella tillfällen.
  Har precis beställt hem cremedeo från Marigold som Hannah på Naturligt Snygg tipsade om för nån vecka sedan, samt cremedeo från Coconut Dream, min förhoppning är att hitta en som funkar lika bra som Soapwalla men utan den kraftfulla reaktionen.

  • Skall bli spännande att se vad du tycker om dem! Har inte heller någon superdeo än. Har alltid två på varandra och just nu är det alunspray och denna:
   http://www.dm-drogeriemarkt.de/cms/servlet/segment/de_homepage/alverde_home/alverde_produkte/produkte_deo/produkte_deo_deorollon/3416/alverde_mineral_deobalsam_meersalz.html
   Jag luktar aldrig med denna kombo men håller mig inte så torr som jag skulle önska. Behövs något mer som suger upp fukt. Funderar på att börja med klassiska armlappar i vissa kläder. Annars använder jag ju blusskyddaren från sidenselma.

   Skall lägga upp ett recept som liknar den från Marigold. Har bara inte testat själv än- måste ta mig i kragen och göra den. Detta är egentligen samma typ som Soapwallas, det enda som skiljer i aktiva ingredienser är kaolin(lera) och tea tree. Tea tree är nog det som flera reagerar på. Dessutom innehåller den pepparmynta vilket jag kan tänka mig förstärker både effekten och irriterar mer. Man borde kunna be Soapwallas att göra med andra eteriska oljor som inte är lika kända för att irritera. Lite av effektivitetn kanske går förlorad men inte särskilt mycket tror jag.

   Ett annat alternativ är att göra den själv. Kommer som sagt att lägga upp recept om du är intresserad. Vill du testa redan nu kan jag fixa det med 🙂

 2. Hanna Li said:

  Mm jag brukar också kombinera ett par olika deos för att undvika kass doft så länge som möjligt, det där med att hålla sig torr under armarna har jag nästan gett upp. Ibland leker jag med tanken på att återuppta en aluminiumdeo, fast jag tror det är ett sätt att söka tröst i tanken, steget till att verkligen göra det känns otroligt stort och nästan omöjligt.
  Jag är inte hemmakokartypen, även jag jag ibland skulle önska att jag vore det. Jag blandar egna oljor och enklare masker, och jag överväger att testa din spraydeo med det där saltet (alun?) du skrev om för en tid sedan, men utan att ha sett ditt recept på cremedeo så inbillar jag mig att det ligger bortom vad jag skulle göra. Med det sagt, finns det säkerligen andra av dina läsare som är intresserade! Och om det är väldigt enkelt kanske jag skulle förvåna mig själv i pysslighet 🙂

  • Jag förstår. Tycker att detta recept helt klart klassas som väldigt lätt. Kan du göra mask kan du göra detta. Att göra alundeon är inte svårare än att koka potatis och denna ungefär som att göra bechamelsås 😉

   Från http://www.nopoo.se/kropp/recept/26

   ½ dl kokosfett
   ½ dl bikarbonat
   ½ dl majsstärkelse
   ev. några droppar eterisk olja

   Smält kokosfettet och blanda i övriga ingredienser. Häll upp i en burk och låt svalna. Ta en liten klick och smörj in under armarna.

   Hållbarhet: Lång

   Skulle testa med som mest halva mängden till att börja med. Egentligen är det ju lika delar av allt utom eterisk olja så man kan göra så mycket eller lite man vill. Går också bra att lägga till kaolin, finns på Crearome men det är överkurs. Först hade jag tänkt att blanda i alun men det fungerar tydligen inte med basiska ämnen. Att använda båda deosarna samtidigt borde inte vara något problem.

 3. Hanna Li said:

  Du har rätt, det verkar inte särskilt svårt alls..! Majsstärkelse är väl samma som Maizena, väl? Och med kokosfett, menas då det där silvriga paketet man ser i matbutiken ibland, eller kan jag använda den extra virgin kokosolja som jag råkar ha hemma?
  Smälta kokosfettet, då tänker jag vattenbad vilket känns som ett krångligt moment (har aldrig gjort nåt sånt och vet inte vad jag skulle använda till det) eller om det går bra rätt ner i en kastrull. Eller i micron?
  Jag har en supersöt liten burk som innehöll bodybutter innan, jag ser redan nu hur jag häller ner min egenhändigt tillverkade deo i den 😉

  • Visst är det lätt! Härligt att inspirera flera att göra enkla saker hemma. Mycket är löjligt lätt!

   Yepp, Maizena. Går också bra med arrowrot (asiatisk redning som finns i kryddhyllan) eller potatismjöl.

   Kokosfettet tycker jag helst skall vara virginkokosolja. Går säkert bra med sådant från matbutiken men man vet inte vad som är i det. Tror bl a att man använder aluminium som katalysator i framställningen och det känns inte lockande.

   Du kan smälta det hur du vill tror jag. Kokosolja smälter vid 25-28 grader så du behöver i princnip bara ställa det i varmt vatten från kranen. Jag hade tagit ett tåligt dricksglas (Duralex eller liknande- de flesta kraftigare dricksglas tål temperaturer upp till nästan 200 grader så länge man inte chockar det från hög till låg temp o vice versa.) och ställt i en kastrull, fyllt på med varmt vatten från kranen och eventuellt värmt vattnet om det behövs. Sedan skulle jag sikta mer stärkelse och bikarbonat med hjälp av en tesil eller tekula och rört runt med en tesked ordentligt. Ta ur vattenbadet och droppat i eteriska olja. Skulle nog ta någon droppe tea tree, kanske apelsin och citron eller ros och lite lavendel. Hälls upp i burken. Om mycket fastnar längs kanterna kan man ställa ner den i vattnet igen och sedan skrapa ur det absolut sista med slickepott- en riktigt ren sådan.

   I mikro tycker jag att allt fett sprätter så så se till att ha något över men det går säkert bra.

   Skall nog banne mig göra ikväll bara för det!

   Passar säkert utmärkt i bodybutter-burken! Lycka till!

 4. Annika said:

  Jag skulle vilja göra egen fast tvål… Kan man det? Vet någon hur? Ekologiskt ska det vara, såklart.

 5. Annika said:

  Åh! Tack! Ska genast kolla! =)

 6. Annika said:

  Det verkar lite meckigt men helt klart roligt! Försöker läsa på om glycerintvålmassa som gör det hela enklare men jag begriper inte riktigt om det är ekologiskt eller ej?

  Hittade denna mysiga sida! http://www.getmjolkstval.se

  • Det beror ju på vad glycerinet kommer ifrån, om basen är ekologiska oljor eller inte samt hur förtvålningsprocessen gått till. Crearome säljer ju sådan, mejla dem och fråga!

   Trevlig sida det där! Skall jag tipsa på bloggen. Tack!

   Lycka till med hemkokandet!

 7. Annika said:

  Jag läste lite på Shenet om tvålmassa och det verkar vara en del lur bakom där… Det vill man ju inte medverka till. Men som novis är man ju ganska blåögd och oförstående =( Jag är bara så himla inne på att göra mina egna grejor, veta vad de innehåller och hitta det som funkar bra! Jag vill kunna själv! Kanske kan man också inspirera andra.

  Jag ska forska vidare på det här med tvålmassa och tack för tipset! Tänkte inte på att man faktiskt kan fråga!

  En annan rolig sak… Idag har jag gjort Bodybutter, eller bara vanlig kroppssmörj…. Det var busenkelt!

  1 msk kokosnötolja
  2 msk sheasmör
  1 msk olivolja
  7 droppar eterisk olja

  Man smälter ihop oljorna i vattenbad. När det svalnat till under trettio grader (jag kände med fingret=fingervarmt) häller man i den eteriska olja. Sen låter man stå tills det stelnat. Då plockar man fram elvispen och går loss på geggan och det blir världens fluff!! Som grädde!

  Reflektioner: jag tyckte den blev för fet med olivolja. Det passar helt enkelt inte min hud. Det blir som en hinna, liksom. En ny omgång är just ihopsmält och denna gången tog jag mandelolja. Jag tyckte också att doften blev för stark. Jag hade i lavendelolja. I nästa omgång ska jag ta bara 3 droppar.

  En annan grej är att det stelnar fort igen när man kört med elvispen, så antingen får man smälta blandningen i den burk man vill ha det i sen, eller vara snabb med att sleva över det i en annan burk. Jag fyllde två mindre och skulle bara lagt i den ena, sedan vispat igen och fyllt den andra. Då hade det blivit snygga ”toppar” liksom, på krämen.

  Dagens I-landsfråga = hur uttalar man INCI? Inki eller insi? Jag upptäckte den här ekovärlden vid årsskiftet och är vetgirig som en idiot… =)

 8. Annika said:

  Verkar som getmjölksbonden flyttat till portugal och ska odla oliver…

 9. Annika said:

  Jag ändrade bodybutterreceptet och tog mandelolja istället. Känns bra på huden!

  Mailade getmjölksbonden och det ska tydligen gå att handla även i fortsättningen! Jag bara MÅSTE ha en getmjölkstvål! Ha ha!

 10. Annika said:

  Jag måste erkänna att jag har jätteproblem med deo… Jag har provat cremedeo men den är för stark och ger mig klåda. Kristalldeo färgar mina och sonens armhålor lila…och kliar den också. Jag känner mig kladdig och klibbig under armarna av båda sorterna och doftar väl inte mumma heller direkt… Är man en riktigt ryslig bov om man går tillbaka till vanlig…?

 11. Annika said:

  För tillfället varvar jag lite med bra deo och dålig deo…. Ska jag jobba kan jag ha bra deo, ska jag träffa folk och vill dofta gott kör jag med dålig….om du förstår hur jag menar? =)

  • Förstår. Det är knivigt. På mig har iaf dofterna minskat mer och mer tack vare naturlig deo. Dessutom är min tolerans mentalt högre mot lite väta i armhålan. Använde absolut torr innan…. Hoppas att du med tiden hittar något som fungerar.

 12. Annika said:

  Vet du något om Eco Cosmetics brun utan sol? Om den funkar och är ”grön”?

  • Eco Cosmetics har jag aldrig testat men de är alltid rena vad jag sett, så även denna.

   Det aktiva ämnet heter DHA Dihydroxyacetone och kan framställas naturligt. Det reagerar med det översta döda hudlagret.

   Såg att Eco Cosmetics också innehåller Erythlurose. Såhär står det om detta ämne: Ketone sugar commonly found in raspberries. It is also a key active ingredient for natural self-tanners.

   Jag har en från Lavera. Många gillar den så det var därför jag köpte just den. Använder inte så ofta men man får rejäl effekt. Är kass på att få det bra- beror nog på att jag är extremt ljus.

 13. Annika said:

  Tack, snälla rara!

  Jag såg den här produkten hos Oikos och tyckte det var lagom pris så jag ska nog faktiskt testa. Jag använder bara brun-utan-sol från knäna och neråt.

  Du har väldigt vackra färger!

 14. hej! detta kanske är fel inlägg att fråga om detta på, men jag undrar om du vet något om märket Yes to eller Yes to carrots? är det helt rena produkter? jag litar alltid på dina omdömen eftersom du har höga krav på innehållet vilket jag tycker är bra. för satsar man på naturliga produkter ser jag ingen anledning till att kompromissa

  Svara ↓
  Ingrid B Beautiful said:
  18 juni, 2012
  22:41
  Redigera

  Phenoxyethanol, Sodium Coco Sulfate m m döljer sig i vissa produkter. Andra är helt rena. Det gäller att kolla INCI på varje produkt. Här kollade jag.

  http://www.yestocarrots.com/ingredients-us.html

  Håller med dig om att inte kompromissa, iaf inte när det finns lika bra alternativ som är helrena.

  Svara ↓

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: