OG Foundation och Nylon 12

Har förstått att många är nyfikna på Organic Glams foundation. Som jag skrivit tidigare gillar jag effekten skarpt. Däremot kollade jag INCI på nätet tack vare en kommentar och upptäckte ämnet Nylon 12. Tyckte det var lite konstigt att jag inte uppmärksammat det innan. De har ingen INCI på sminket på hemsidan så jag mailade för att att höra om detta stämde och i så fall varför de valt denna ingrediens som inte alls är naturlig. Såhär löd svaret:

”With reference to your query the Nylon 12 is within the Foundation formula and is an ingredient that was thought long and hard about. Of course we can do a cosmetic without it and considered this, however the performance is highly enhanced when included. Again we researched the ingredient and whilst it is not natural in any way, it is completely inert. The way we see it , and please remember make up is designed to sit on the skin, it’s like wearing a nylon stocking. You wear it as a second skin, the molecules are too large to be absorbed and it forms a beautiful veil on the skin. 

As with everything we do our aim is to produce beautiful products with outstanding performance that are healthy and enhance our well being.

We hope our explanation aids with your query, if we can be of any further assistance please do not hesitate to contact us.”

Har kollat ämnet lite och det är inget ämne jag tror är skadligt av det lilla jag tittat.  Även om det är ofarligt tycker jag att det är synd att det blandas med i en s k naturkosmetisk produkt, tror att det går att få en bra foundation utan Nylon 12. Personligen har jag mer eller mindre bestämt mig för att bara använda organiska produkter av olika anledningar. Denna platsar ju inte där. Kommer att använda upp tuben men så länge Nylon 12 finns kvar i INCI vill jag heller fortsätta att testa andra produkter även om den är superbra. Var och en kan ju välja utifrån egna värderingar och önskemål.

För övrigt var Organic Glam/The Organic Pharmacy väldigt tillmötesgående och svarade snabbt och vänligt på allt! Stor eloge för det!

Annonser
7 comments
 1. Neeeeej! Jävla skit! Jag var SÅ sugen på att testa denna. Men nu blir det helt enkelt inget. Besviken. 😦 Att man verkligen ska behöva lusläsa INCI..

  • Himla trist. Jag trodde att jag kollade INCI någonstans innan jag köpte den men kollade nog för snabbt. Börjar ofta bakifrån eftersom det oftast är där den dolda skiten ligger. Dumt också att de inte har INCI på hemsidan. Sedan är det ju upp till var och en hur man ser på naturkosmetik och varför man använder det. Jag skulle inte valt denna i första hand eftersom det finns så mycket annat. För en makeupartist som vill ha en hållbar och täckande founation är det inte ett dåligt val.

 2. Malin said:

  Vad bra att du redde ut INCI för jag har också försökt att hitta det. Med risk för att vara väldigt tjatig om mitt favoritsmink Inika så tyckte jag att det kan vara en intressant jämförelse i tankesätt. OG svarade ju dig att sminket är tänkt att ligga utanpå huden och det hör man ju ofta att det ska ligga som ett skydd. Men även om naturligt smink ska skydda huden så tycker jag mig ändå förstå att tanken är att det ska vårda huden mer än det konventionella syntetiska? Läser man sen om Inikas foundation är den ju tänkt att vara välgörande för huden och då måste den ju gå in i huden på nåt sätt? Inte för jag tycker att det känns son Inikas foundation går in som en kräm gör. Den känns bara väldigt mild och bra och man känner inte att man har smink på ens efter 12 timmar?

 3. Catti said:

  Det var ju ytterst oturligt att foundationen innehöll nylon! Visst är det irriterande att man jämt ska behöva läsa INCI, man kan aldrig riktigt lita på att en produkt är ok. Och visst det är svårt att veta hur nylonet påverkar kroppen men jag tycker iallafall inte att det hör hemma i ett naturligt märke.

  • Himla trist! Trodde nästan att Organic Pharmacy/OG var som Dr H och Weldeda- INCI alltid bra men icke alltså.

   De flesta syntetiska ämnen som finns har ju såpass nya att inte ens en generation varit exponerad. Jag är övertygad om att det finns många bra syntetiska men det hör då rakt inte hemma bland naturkosmetik

   Jag skall återkoppla till Organic Pharmacy och framföra hur många som är besvikna och väljer bort produkten av detta skäl. De är intresserade av att veta!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: