Love & Toast hos Nelly

Love & Toast

Love & Toast finns nu också på nelly.se. Både Anges och Jenny gillar deras parfymer. Jag har sniffat i butik och gillar dem också. Lotions och andra vattenbaserade propdukter innehåller tyvärr phenoxyethanol. Duschkrämerna innehåller ett par andra saker också som jag inte gillar men är man inte petig så är ju dofterna fantastiska.

Nelly har dessutom fri frakt månaden ut. Det finns massa bra att shoppa där, fler tips finns här.

Annonser
6 comments
 1. Men parfymerna innehåller väl ingen phenoxyethanol, eller vet du nåt jag inte vet? 🙂 Däremot håller jag på och gräver i om dofterna verkligen är helt naturliga. Jag vet att vissa är helt naturliga, men har fått lite olika svar, så än har jag inte fått ihop det.

 2. Anna said:

  Jag har svårt att tro att parfymerna är helt naturliga. Kan man inte utvinna eterisk olja/harts/resinoid ur en växt så utgår jag ifrån att doften är syntetisk, men jag kan ha fel. Har bara svårt att se varifrån doft av granatäpple, björnbär och vårdagg (exempel från Elevens beskrivningar) skulle komma ifrån.

  /Anna

  • Eterisk olja av granatäpple finns även om det inte är jättevanligt. http://www.lavea.se/eteriska-oljor/227-pomegranate-granatapple-eterisk-olja.html
   Likaså björnbär. Morgondagg är väl en doftbeskrivning för det är ju inget ämne utan ett begrepp i likhet med damm som ju kan bestå av vad som helst.

   Det går att framställa aromer på naturlig väg ur det mesta vad det verkar. Jag är ingen kemist så jag kan inte förklara exakt hur men lite info finns här.
   http://www.aromforeningen.se/default.asp?kategori=7_43

   Är man noga är det nog bäst att fråga tillverkaren hur just de gör. I Love & Toast fall ser jag inte att deras doftbeskrivningar skulle få mig att tvivla på att ämnen är naturliga men det är ju ingen garanti för att de är det.

   Förstod jag dig rätt?

 3. Anna said:

  Hej Ingrid;

  Att det finns olja från granatäpplefrön och björnbärsfrön vet jag – men jag undrar ändå om man kan framställa eterisk olja som faktiskt luktar granatäpple/björnbär ur dem? Jag har antagit att Love &Toasts parfymer är en blandning av eteriska oljor och syntetiska – på samma sätt som jag antagit att det är så med Pacificas dofter (de säger att de innehåller en blandning av ”essential and natural oils”). Jag menar inte att det är dåliga dofter – jag undrar bara om de verkligen är helt naturliga.

  Kollade länken till Lavea: de kallar oljorna för eteriska, men det verkar vara ett begrepp för ”doftande”. Jag googlade på tillverkaren (Claremont & May) och de kallar själva sina oljor för home fragrance oil, inte essential oil, vilket får mig att tro att det rör sig om syntetiska dofter.

  /Anna

  • Jaha, det var ju en dålig länk då. I vilket fall finns naturlig och ekologisk granatäpplearom, t ex hos Crearome.Det går att att framställa naturliga aromer ur mycket. Tvivlar inte på att det går att göra med blåbär också.

   Här kan du läsa kort om aromämnen och dess använding: http://sv.wikipedia.org/wiki/Arom%C3%A4mne

   EU reglerar hur aromer får märkas så man kan vara trygg med att seriösa företag följer den märkningen. Mer om regleringarna här: http://europa.eu/legislation_summaries/other/l21072_sv.htm
   Här står också en del: http://www.aromforeningen.se/default.asp?kategori=11_34

   Hur som helst är Love & Toast mer naturliga än vanliga parfymer och enligt elevens utsago ”helt fria från parabener, sulfater, propylengykol, ftalater, triclosan, mineraloljor och syntetiska färgämnen och produkterna är ej testade på djur”. Vill man veta exakt bör man väl gräva lite mer. Fråga dem om du vill veta mer! contact pr@loveandtoast.com

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: