Glöm inte min bästa kompis…

Jag har sagt det förr men det bästa för min vinterkompis är vetegroddsolja. Tål att upprepas nu när det blivit ordentligt kallt i hela Sverige.

Läs det jag skrev tidigare i höstas här. Där står också mer om oljans egenskaper och var man kan köpa.

Annonser
18 comments
 1. Malin said:

  Jag har också hört massa bra om vetegroddsolja. Men sen är det ju så att jag är glutenintolerant… Jag har försökt att ta reda på hur det kan påverka, men det var ju inte så lätt… I andra länder så rekomenderar de att glutenintoleranta inte använder något på läpparna som innehåller gluten, men i Sverige har man på celiakiförbundet ingen åsikt alls. I t.ex. USA är det ju en del företag som marknadsför sina produkter utan gluten med tanke på glutenintoleranta. Men jag är ju lite försiktig med att använda något med gluten i. Vetegroddsolja på större delar av kroppen t.ex. annars har jag hört att det ska ge snygga ben… 🙂

  • Jag frågade min bättre hälft läkaren här och han är inte säker på att det är helt riskfritt. OM det är glutenrester i som via huden tas upp till blodet och hamnar i tarmen via blodet. Renad vetegroddsolja som är helt fri från glutenprotein borde väl inte vara någon fara. Samma som att jag kan använda renad jordnötsolja fastän jag är superallergisk mot jordnötter. teoretiskt kan jag även dricka sådan men det ser jag inget mening med. Man vet ju aldrig vad som hänt i just den batchen.

   En seriös tillverkare måste ju kunna mäta att inget protein finns kvar i oljan. Crearome har en som bara heter Vetegroddsolja till skillnad från deras kallpressade. Fråga dem hur pass renad den är.

   • Malin said:

    Vad bra med en vandrande uppslagsbok hemma… 😉 Jag trodde inte att de renade oljan från protein, men ska fråga Crearome…

 2. Hej,
  Jag har en fråga! Min lillebror har torr och känslig hy, en del finnar och pormaskar. Han är rödflammig och torr efter att han provat en produkt som hans hud inte gillade. Kanske kan vetegroddsolja vara något för att återställa huden?
  Han använder just nu Miniderm från apoteket som innehåller en hel del mineraloljor vilket troligen leder till finnar och pormaskar och sen är det ju inte bra för huden. Har du några tips på bra rengöring som kan passa en kille, gärna utan parfym.
  Tacksam för hjälp!
  /Alexandra

 3. Usch vad jobbig jag känner mig, men… Vad ska man välja för duschtvål och aniktsvatten? Det är så svårt att veta vad som är bra och inte för just honom. Tea tree, kan det svida tex?

 4. Tack ska du ha, igen!
  Bara det känns bra på hans hud tror jag nog att han kommer att ge det en chans. Jag tror att jag lyckats övertyga om att detta är bra.

  Han är nog mer tvärtom till din bror, tar gärna inte på något alls på huden. Så den är ganska rejält uttorkad.
  Tack för alla tips, ska kopiera och ge dem till honom!

  Återkommer när han provat 🙂

  • Det var så lite! Roligt att kunna dela med mig.

   Spännande att se hur det fungerar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: