Maryfly

Maryfly har fri frakt t o m söndag för att uppmärksamma Alla hjärtans dag. Alltid trevligt med erbjudanden.

Maryfly Organics

De har verkligen många fina märken, bl a Pukka och My Havtorn som jag är lite extra nyfiken på.

Pukka Ayurveda Skincare, Deep Moisture Day CreamHanna gav ju Pukka Ayurveda Skincare, Deep Moisture Day Cream fullt pott!

Annonser
8 comments
 1. Malin said:

  Jag är också nyfiken på Pukka! 🙂
  Gillar ju Ayurveda te så varför inte ansiktsprodukter? 😉
  Det var någon produkt jag inte tror att jag tål, men när jag kikade närmare så kunde jag nog ha både rengöring och kräm som passar min hy.
  Men för tillfället försöker jag koncentrera mig på lotions, tvålar och handkrämer i min shopping för det går ju åt…
  Jo, har just köpt ett schampo från co/gerd också. Ska bli spännande! 🙂

  • Är det vetegroddsolja som spökar?

   Spännande att se om du gillar schampot. Jag är ju lite skeptisk iom CPB men enligt c/o Gerd skall deras vara väldigt rent och inte innehålla några rester.

   Har förresten äntligen uppdaterat din länk!

    • Malin said:

     Vetegroddsolja har jag missat att Pukka innehöll? Men det går nog bra om det inte är för mycket…Det jag är mest orolig för är apelsinvatten och kakaon. Apelsin får jag ibland utslag av, men det märker man ganska direkt. Det mest otäcka är nog kakaon där jag kan få yrsel, illamående och hela kroppen börjar svettas om det är för mycket. Men är det lite kakao i en ansiktsprodukt går det bra. Bodylotion med kakao däremot är rena giftet för mig. Isch!

     • Fick för mig att jag sett det men nu hittar jag det inte. Hoppas att det inte är det i för din skulle 🙂

      Nej men vad jobbigt med kakao! Det är ju egentligen en medicinalväxt som är väl kraftfull att konsumera som vi gör. Är det kakaopulver eller kakaosmör också?

      Citrusfrukter tror jag att många är allergiska mot.

      Jag är ju också allergisk mot många saker men har faktiskt väldigt lite problem med naturkosmetisk hudvård. Värre var det förr. Har faktiskt inte reagerat dåligt på något än. Det är jag tacksam för.

    • Hade en annan mejl-kontakt med dem och då läste de om det på bloggen och tog upp det själva. Erbjudit dem att skriva här på bloggen om CPB och hur just deras framställs eftersom det är en så knivig ingrediens. Vi får se vad de säger…

 2. Malin said:

  Jag har också lite funderingar på Sodium Lauryl Sulfoacetate och Sulfonated castor oil som produkten innehåller. Det är som vanligt jättesvårt hur man ska ställa sig till vissa ingredienser? Jag försöker undvika det värsta och sen se till tillverkaren i helhet. Vissa tillverkare undviker jag om de bara har en produkt som är ok och alla andra är fulla med dåliga saker. Men ibland tycker jag det är svårt hur man ska ställa sig till saker och ibland missar jag helt enkelt någon ingrediens. Har lite funderingar på en produkt nu som jag har hittat där en tillverkare har ca tio produkter varav två är ok och resten har parabener. Men den produkt jag använt är ren och dessutom bra. Recensera eller inte, det är frågan?

  Ja, titta ja, där är lilla jag bland länkarna! 🙂 Jag vet att jag trasslar till det och byter namn, men hade inte riktigt tid att ha en blogg om enbart naturliga och ekologiska produkter… Så istället för att lägga ner helt så slog jag ihop mina bloggar till en liten rörig kompott… 😉

  • Ja det är supersvårt. Ibland är jag lite slarvig och kollar inte upp nya ingredienser. Vissa märken som jag litar på någorlunda låter jag passera trots att jag inte är helt säker, i synnerhet när det gäller schampo. Om jag däremot skall investera i något nytt och dyrt är jag noggrannare.

   Sodium Lauryl Sulfoacetate tittade jag lite mer på nu och det tycker jag verkar ok.

   Sulfonated castor oil tror jag är samma som turisk rödolja. Det är väl en helt ok ingrediens, beror lite på hur den framställts och hur renad den är. Idén är ju samma som med PEG, olja som skall kunna blanda sig med vätska. Det man gör är att förtvål ricinoljan vilket iofs kan göra den irriterande men det är egentligen inte värre än äkta tvål ur ”kemikaliesynpunkt” vad jag förstår. Här finns bra info: http://www.shenet.se/ravaror/turkiskrodolja.html

   Ang bra produkter från ”dåliga tillverkare” tycker jag att det känns helt ok. Då är jag dock noga att påpeka att allt inte är bra grejer.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: