Min favoritolja just nu

Har alltid en pumpflaka med sesamolja stående lättillgängligt. Använder det så gott varje dag. Brukar nämligen smörja in händer och naglar innan jag tar på ansiktskräm. Då sugs inte de dyra dropparna kräm upp av händerna.

Dessutom sesamolja extra bra för naglarna då den tränger in i nagelplattan bättre än de flesta oljor. Används i många nageloljor. Det är bl a därför jag använder den till händer och fötter. Märker verkligen skillnad nu på vintern om jag inte har smörjt med sesamolja, även om jag är noga med handkräm.

Sesamolja är också utmärkt att återfukta i princip allt med. Den finns ju t ex som nässpray för torr och kliande näsa.

Har också hört att sesamolja skall skydda ilande tandhalsar men det vet jag inte så mycket mer om. Värt att prova om man har sådana problem. Antar att man ”smörjer in” tandköttet. Oljan sägs dessutom motverka snarkningar.

2 comments
  • Shenet säger:
   ”Gurgelvatten mot snarkning
   Tanken bakom gurgelvattnen är att de ska strama till vävnaderna i munhåla och svalg så att luftvägarna förblir öppna. De verksamma ämnena är alltså i princip samma sammandragande ämnen som används på blåmärken och bulor.”

   ”Oljespray för näsan
   Sesamolja sprayad mot ovansidan av svalget är effektiv mot snarkning. Redan en sprayning i näsborrarna kan räcka. Se under Munvatten för beskrivning och recept.”

   Läs också här: http://www.ayurveda-guiden.info/huskurer.aspx

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: