Forum – shopping

Här kan vi diskutera shopping. Erfarenheter, frågor om utlandsshopping, iHerb m m. En hel del svar finns under guider också. I synnerhet under iHerb-inläggen här och här. Om frågor dyker upp någon annanstans kan det hända att jag kopierar in dem här också så att det blir enklare att hitta för alla.

Annonser
9 comments
 1. Hanna Li said:

  Jag kommer inte ihåg; vad är det som gör att du inte kan länka till iherb?
  Jag har ännu inte beställt från dem nån gång men länge tänkt att jag verkligen borde med tanke på det enorma sortimentet och de låga priserna. När jag väl får tummen ur sas får jag ta hjälp av dina guider 🙂

  • WordPress 😦 Nu verkar det kanske som att det går helt plötsligt….

   Du kommer inte att ångra dig! Fråga gärna om du undrar ngt. Lycka till!

 2. Rebecka said:

  Hej Ingrid! Jag har för mig att jag har läst i en kommentar nånstans att ett paket från iHerb har försvunnit för dig. Stämmer det? Kontaktade du dem då och hur reagerade de i så fall? Jag väntar på ett paket som skickades för två månader sen. Beställningar som jag gjorde samtidigt och efter det har kommit fram för länge sen, så jag börjar tro att paketet är borta…

  • Ja ett paket har försvunnit för mig. Som jag har förstått det är paketen med det billiga fraktalternativet är inte försäkrade och går på mottagarens risk, alltså man själv får ta om något försvinner. Försökte hitta information om det nu men utan framgång. Vet att de skrev det till mig när jag hörde av mig till dem angående det försvunna paketet. Då skrev de såhär:

   ”International mail postal service tracking numbers are not trackable – they are only a reference number. We apologize for the unusual delay in receiving your order. Unfortunately since International Airmail packages are not trackable we are unable to see the current status of your package. It is very possible that your package has been delayed by customs, had unforeseen issues with your postal service, or has even been returned to us due to a problem with delivery. It is not unheard of for a package to take as much as 6 weeks to be delivered. We thank you for your patience. Please understand that this package is NOT insured.
   Thank you for your patience and understanding and for
   shopping with us!”

   Paketet kom som sagt aldrig fram och jag bestämde mig för att inte bry mig om det mer. Detta är det enda paketet som försvunnit av min 40 (!) ordrar från iHerb. Surt men ingen idé att gråta över spilld mjölk känner jag i mitt fall. Handlar också från ebay en del men inget har försvunnit för mig där heller. Hoppas att ditt paket kommer fram ändå!

   Jag kan mejla iHerb i min roll av bloggare och storkund och reda ut vad som gäller. Jag är jurist till yrket, inte expert på just shipping men jag förstår ju grunderna på ett annat sätt än om man inte har min bakgrund. Kan dra upp det också så får vi se vad som gäller.

 3. Rebecka said:

  Tack för ditt svar! Då vet jag lite mer. Jag ska ändå maila dem själv och höra. Tycker inte heller det är nån katastrof att ett paket försvinner, men det är så klart trist.

  • Så lite så! Gör det! Kanske har paketet kommit i retur till dem pga av något.

   Mejlar dem och frågar allmänt för jag får liknande frågor då och då. Bra att ha stenkoll på vad som gäller.

 4. Sara said:

  Hej! Min senaste beställning från Iherb verkar ha försvunnit. När jag mailade dem så bad de mig att i framtiden kolla med mitt ”customs office” vilka regler som gäller. Har googlat lite men inte lyckats uppfatta vilket som är mitt customs office. Är det tullen på Arlanda? Jag har aldrig varit med om att mina beställningar har fastnat i tullen, men jag har förutsatt att de i så fall kommer kontakta mig eftersom jag står som mottagare. Hur har det fungerat för er andra som har behövt betala tullavgift?

  • Customs office är tullkontoret. De få gånger paket fastnat för mig har det tagit längre tid, sedan har jag fått en avi från posten som visar vad man ska betala vid uthämtandet. Sedan är det bara att gå till utlämningsstället. Det kommer säkert snart!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: