Naturligt från e.l.f. och miljövänliga borstar

e.l.f. är inte ett naturligt märke men de har ett par naturliga pennor som Sofie recenserat. Verkar var helt ok men inget jag är i behov av i nuläget så dem har jag inte klickat hem. De har också andra mineralprodukter med varierande renhetsgrad.

Jag är ju mest intresserad av borstarna. De är inte de miljövänligaste på marknaden men vad skall man göra? Finns ju inte direkt några andra prisvärda miljövänliga borstar, vet knappt ens om det finns några som är uttalat miljötänkande förutom Eco Tools, möjligen Everyday Minerals.

Vissa mineralsminkmärken såsom Lily LoloTikei och Everyday Minerals (har för övrigt 30% på alla borstar just nu!) har borstar men det är inte helt klart hur miljövänliga de är förutom eventuellt EM.

Någon som vet?

De använder alla, inklusive Eco Tools, taklon (ett slags polyester=mineralolja) i borsten men jag föredrar alla gånger det framför djurhår. Dels för att de då alltid är djurvänliga (cruelty free) och för att de är lättare att hålla efter och känns mjukare på huden.

Ingen av dem kan heller mäta sig med e.l.f. eller Eco Tools i pris; knappt 17 kr respektive drygt 23 kr.

Åter till e.l.f. De har tre olika prisklasser; Professional (bilden), Studio och Mineral/Bamboo kostar mellan knappt 17 kr och knappt 62 kr. Många verkar tycka att de billigaste är minst lika bra som de dyraste. Jag är inte den mest erfarna med sminkborstar men de är verkligen bra kvalitet för pengarna, i alla fall de fyra jag testat hittills. Tre från billigaste serien och en från mellanserien.

En något irriterande sak är att billigaste linjen bara kostar $1 i USA men mer än $2 här, mer än dubbla priset alltså(!) Antar att det är dyrare att driva business här i Europa…

Annonser
9 comments
    • Intressant! Borstarna ser jättefina ut! Hur kommer de att vara prismässigt?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: