Black soap

Black soap, black african soap, Anago Soap, Alata Simena eller Ose Dudu har sitt ursprung i Afrika där man under lång tid använt det för dess lugnande, återfuktande och revitaliserande egenskaper. Är bra för typ allt : O Det som gör den speciell och ger den svarta färgen är aska. Läs mer om black soap här.

Det finns massor av varianter, både fast och flytande. Body Bazar säljer både fast och flytande. Naturesbeauty har också både fast och flytande. iHerb har såklart flera också.

Dessa två från Dr Woods och är fantstiska. Doftar mjukt av mysk och känns så krämig. Sambon gillar dem också. Rekommenderas! Har testat både med och utan sehasmör, den med shea är något fetare men det märks inte mycket. Har lite i pumpen på handfatet för doftens skull, utblandad med doftfri tvål.

Mamma kommer att få halva stora flaskan så att de också kan njuta av denna underbara tvål!

Annonser
8 kommentarer
 1. Catti sa:

  Tack för tipset :). Tycker du att den ovan nämnda tvålen är bättre än deras flytande castile soap? Använder du dem till olika saker?

 2. Anki sa:

  Har just fått hem den utan shea, men fattar inte vad den är till, ansiktet eller kroppen?

  • Allroundtvål till allt! Den utan shea kan nog vara lite väl uttorkande i ansiktet men i övrigt är det bara att köra på. Vi har alltid någon black soap hemma, oftast den men shea förvisso men ibland den andra också. Min sambo alternera den och pepparmint som schampo och kroppstvål. Har den också som handtvål ibland och då och då när jag är lat använder jag den i ansiktet.

 3. Anki sa:

  Tack, tyckte nog den var lite väl uttorkande i ansiktet:) Men gillar den iaf.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: