Torrschampo och mer

Dr Hauschka Body Silk

Den här flaskan eller vad man skall kalla det är en trogen förljeslagare i badrumsskåpet. Anväder det uteslutane som torrschampo men det går också att använda som kroppspuder och löspuder för ansiktet. Använder ingen av de två senare så därför använder jag heller inte detta till det regelbundet men har testat och det fungerar bra. Som torrschamppo är det perfekt i mitt mörkblonda hår.

11112012-DSC_2463

Förpackningen gör det enkelt att pudra i lagom mycket. Tyvärr håller öppningen inte tillräckligt tätt för att inte läcka. Går inte att bara slänga ner i väskan utan då krävs en tät påse runt.

11112012-DSC_2460

Pudret har en lyxig känsla och diskret doft. Väldigt skönt mot huden. Priset är i saftigaste laget men å andra sidan är det väldigt drygt.

Bäst: Prefekt som torrschampo.

Sämst: Förpackningen håller inte tätt.

Finns bl a här och i Dr Hauschkas webbshop.

INCI: Oryza Sativa (Rice) Starch, Silk (Serica) Powder, Silica, Fragrance (Parfum), Linalool*, Limonene*, Geraniol*, Coumarin*, Citronellol*, Citral*, Gentiana Lutea Root Extract, Quercus Robur Bark Extract, Salvia Officinalis (Sage) Leaf Extract, Diatomaceous Earth (Solum Diatomeae) *Component of natural essential oils

Annonser
4 comments
 1. Lovisa Olsson said:

  Litet tips, testa tejpa över hålen och sen bara sticka en nål genom där hålen är.
  Mkt mindre spill tror jag 🙂

  • Tack för tipset! Har gjort det med en annan liknande men inte med denna. Bra med en påminnelse 🙂

 2. Erika said:

  Hej undrar om man får nån volym av att använde den i håret? Jag älskar volympulver och använder en som endast innehåller Silica Salicylate, men jag tvivlar på att det är en naturlig ingrediens, eller kan jag fortsätta använda den. Vet att den är godkänd enligt bm och passar då till mig, men vill gärna övergå till mer naturliga produkter 🙂

  • Menar du SILICA SILYLATE?
   http://www.ewg.org/skindeep/ingredient/705921/SILICA_SILYLATE/

   Hittar inte så värst bra info men det verkar vara ett slags silikon eller i alla fall skall det ha samma funktion. Det är framställt ut silica som är en naturlig mineral som sand består av i vissa delar av världen (beror vilket slags bergart det finns). Silikon kan också framställas ur silica.

   Svaret är alltså att jag inte vet men att det låtar åt något silikonliknande= inte något jag använder.

   Att det är godkänt enligt BM betyder ju bl a att man kan tvätta ur det utan tensider vilket alltid är ett plus. Det klassas som kemiskt framställt enligt det lilla jag hittat men i själva verket är många andra ämnen som vi anser som naturliga det också, beror på hur noga man är.

   Som svar på den andra frågan så ger det anbsolut volym precis som andra torrschampon men inte så extremt som vissa volympuder.

   Lycka till med övergången till det naturliga! Här kan du förhoppningsvis hitta svar på vissa frågor och lie vägledning.
   https://ingridbbeautiful.wordpress.com/vanliga-fragor/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: