Siden och bambu

Fick tips om Gos4U som har både bambu och siden. Är väldigt sugen på badlakan i bambufrotté! Bambu är snabbväxande och ger mjuk textil med god uppsugningsförmåga.

Gos4u

Har en ansiktshandduk i bambu som jag inte använt så mycket än, mest för att just den inte hängt längst fram och är vit- mascarafläckar. Som duschhandduk är vitt däremot inga problem.

Någon som har testat bambufrotté?

Annonser
13 comments
 1. Vi har tagit hem ett antal handdukar för egna prov. Vi är verkligen förtjusta i kvalitén. Vi tvättar i 30 grader, utan sköjlmedel. För att torka hår en den oslagbar. Linda in huvudet i handduken och håret torkar snabbt. Uppsugnings förmågan är oslagbar. Vi har provat en blandning med 30% bomull och 70 % bambufibrer. Vi saknar i dags läget tillfredsställande tillverknings information. Vi hoppas återkomma under 2013 med ytterligare info.

  • Spännande! Hoppas att ni får fram bra info. Som i allt som blir populärt och inne finns det mycket fusk antar jag.

 2. Lydia said:

  Vilka trevliga produkter. Blir jättesugen på att testa bambusockar, dock mindre sugen på frakten på 100 kr… Trist, annars hade jag beställt.

  • Sonia said:

   Hej Lydia, du har rätt i att frakten är för dyr om man bara vill köpa en förp. sockar för att testa. Maila oss så ordnar vi en relevant frakt för ditt (gäller alla såklart) köp. För våra huvudprodukter som är silkestäcken och silkeskuddar är det istället en mycket bra frakt. Vi vill gärna kommunicera med våra kunder och blivnade kunder så vi vill gärna ha frågor och kommentarer. Vi annonserar aldrig utan sprids genom rekommendationer av tidigare kunder – för att bl.a.hålla nere priserna.

   • Lydia said:

    Toppen! Tack för respons på kundåsikt!

 3. Lilla Odjuret said:

  Åh så vad det det här med bambufiber. Bambufiber framställs som något så fint och miljövänligt, antibakteriellt och annat dumt nämns i i reklamen. Det är dessvärre lögn och förbannad dikt. EU ligger låååångt efter Nordamerika i den här frågan. http://ftc.gov/opa/2009/08/bamboo.shtm, http://www.ftc.gov/bcp/edu/microsites/bamboo/index.shtm, http://www.competitionbureau.gc.ca/eic/site/cb-bc.nsf/eng/03022.html, http://www.competitionbureau.gc.ca/eic/site/cb-bc.nsf/eng/03193.html

  • Det är ingen nyhet för mig heller att det finns textil som marknadsför som den nya fantastiska bambufibern som egentligen bara är helt vanlig viskos. Förstår inte om det är den falska marknadsföringen du är emot eller bambu som fiber i sin helhet?

   Tycker att det är bra att det finns alternativ till bomull som dessutom har fina egenskaper i form av mjukhet och uppsugningsförmåga. Att bomull inte heller är direkt miljövänligt framställt i de allra flesta fall vet vi ju redan även om det är en naturlig tygfiber på ett annat sätt. Använder personligen hellre bambusviskos än polyester av flera anledningar.

 4. Lilla Odjuret said:

  God fortsättning!

  Om du nu vet att bambufiber marknadsförs med en massa osanningar, varför rekommenderar du då en nätbutik som säljer bambuprodukter??? Har tittat runt i Gos4U och inte hittat något vettigt, utan bara underlag för ”Bull Sh*t-bingo”. Sannolikheten för att deras produkter är snälla mot miljön är inte stor. En tydlig indikation är priset 180 kr för en 70*140 cm badhandduk är inte rimligt om den skulle vara miljövänligt producerad.

  I princip 100% av de bambuprodukter som säljs är gjorda av regenatfiber, dvs. rayon eller viskos. I och med detta finns det inga antibakteriella egenskaper kvar för det första, för det andra är framställningsprocessen för dessa är ordentligt miljöförstörande, men det drabbar ju inte dig, där du sitter i din skyddade göteborgska medelklassbubbla, utan bara en massa Sydostasiater, främst Kineser. Att råvaran är förnyelsebar hjälper inte på långt när upp det faktum att tillverkningsprocessen smutsar ner sin omgivning något enormt. På din mail ligger ett utdrag ur Jared Diamonds bok ”Collapse – How societies choose to fail or survive”. Den boken bör förövrigt läsas i sin helhet.

  Är jag då emot bambufiber? Ja, som det ser ut idag. Det finns ingen anledning att köpa produkt som produceras under tvivelaktiga former på andra sidan jorden. Vill man använda sig av regenatfiberprodukter bör man använda sig av Lyocell/Tencell alt. den rayon/viskos/modal som är gjord med Lenzingprocessen. ( http://www.lenzing.com/ ) Då gör man ett klokt miljöval, men europeiska träd saknar ju det exotiska skimmer som bambu har…

  • Brukar ofta tipsa om intressanta webbshoppar. Den här främst för att de har silkes-produkter som jag och många andra har stor nytta av. Bambu är jag intresserad av att testa eftersom jag hört så mycket gott om dess egenskaper från andra som testat. Då jag inte handlat från butiken själv kan jag däremot inte rekommendera den eftersom jag inte har några erfarenheter, bara upplysa om att den finns. På vilket sätt textilen i just Gos4U är framställd har jag ingen aning om.

   I de bäst av världar skulle ingen använda något som påverkar miljön eller andra människor negativt. Vi gör väl alla så gott vi kan utifrån förutsättningar, intressen och åsikter. Säg den som vet och är intresserad av allt? Du verkar ha hittat ämnen att intressera dig för. Jag fokuserar på att skriva om det jag är intresserad av och dela med mig av mina erfarenheter och på så sätt sprida både glädje och nytta till andra. Det är viktigt för mig att bloggen skall vara trevlig läsning och att stämningen här inne är god. Djuplodande diskussioner kan ibland komma in på men inte någon stor utsträckning. Uppmuntrar istället till vidare eftertanke och läsning för den som vill veta mer.

   Falsk marknadsföring, det finns det alldeles för mycket av. Det gäller att vara kritisk om man vill göra informerade val.

   • Sonia said:

    Tack, bra med inlägg som dessa från Lilla Odjuret. Jag har läst inläggen och länken och tänkt på hur vi kan uttrycka oss bättre i webshopen eftersom vi såklart inte vill fara fram med osanningar – utan berätta för andra om det vi har funnit gott och bra.
    Silkestäcke, silkeskudde och sidensängkläder är våra huvudprodukter som vi är mer än nöjda över.
    När vi sedan provade bambu i handdukar, badlakan, sängkläder mm blev vi positivt överraskade av materialet och har letat oss fram för att hitta så bra alternativ som möjligt. Materialet är mjukt och följsamt, så skönt för huden, håller formen i tvätt efter tvätt. Vi behöver inte tvätta bambuprodukterna lika ofta som de i bomull och inte heller i lika hög temperatur. Det räcker med en mindre handduk eftersom den suger så bra.
    Vi väljer t.ex. inte hårt färgade produkter utan i möjligaste mån naturfärgade produkter även om önskemålet från våra kunder om just ”naturgrå” sängkläder i bambu blev så starkt att vi nu har det.
    Jag tänker att en viktig aspekt är att inte överkonsumera utan kanske ”investera” även när vi köper ett täcke eller en handduk. Om produkten har egenskaper som håller över åren, en kvalitet som håller och inte måste bytas ut varje säsong eller varje år så väljer jag gärna den.
    Vi kommunicerar ständigt med vår lilla fabrik och är besvärliga med alla våra frågor och krav och svaren och produkterna vi får är bra.
    Hur kan vi då ha de priser vi har?
    Ja, vi tror helt enkelt på att det går att erbjuda bra varor utan att ha stora pålägg. Man måste inte tjäna mycket på det man tror på. Vi annonserar t.ex. aldrig utan de kunder som är nöjda berättar om sina erfarenheter för andra som blir kunder hos oss.
    Var och en måste själv pröva och avgöra. Ingen blir salig på någon annans tro.

 5. Ewa said:

  Jag har sängkläderna i bambu från Gos4U och är supernöjd med dessa. Det är de skönaste vi har. Dessa är märkta med Oeko-Tex Standard 100, vilket borgar för viss kontroll gällande kemikalienivåer. Källa: http://www.oeko-tex.com

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: