Hugo Naturals 20%

Den här veckan hos iHerb är det 20% på Hugo Naturals som blivit en favorit hos mig på senaste. Har förutom de grejer jag recenserat även Lavender Chamomile Baby Mist och Shea Butter & Oatmeal lotion.

Misten är ganska lik det French Lavender men känns lika mjukt och återfuktande som Vanilla Orange och innehåller fler oljor än French Lavender. Shea Butter & Oatmeal lotion känns fetare än Vanilla & Sweet Orange Lotion och doftar nästan exakt som Cloettas mandelbiskiver.

Tyvärr innehåller många av de löddrande produkterna cocamidopropyl hydroxysultaine, i princip samma CAPB. Har länge tänkt skriva mer om CAPB då det verkar finnas olika kvaliteter. Skrev för längesedan lite om det. Googla själva för att ta ställning tycker jag!

De verkar ha ändrat INCI på några saker så kolla på varje. Kolla alltid tillverkarens hemsida för uppdaterad info. Provade för längesedan en liten flaska duschgel som även då innehöll cocamidopropyl hydroxysultaine och jag reagerade inte på det men som vanligt är det en ambitionsfråga.

Vet ni mer om CAPB och likande tensider, skriv gärna i kommentarerna!

Någon som testat Hugo Naturals?

Annonser
5 comments
 1. Lisa said:

  Har suttit och kollat igenom dina sminktips på iherb. Real Purity som du tipsar om har något som de kallar ”organic silicone” i vissa produkter (skuggor och rouge iaf). Blir lite tveksam till detta. Trodde att silikon var typ plast d.v.s. 100% syntetiskt. Vet du något mer om detta?

   • Lisa said:

    Så här ser det ut: Titanium dioxide, mica, iron oxides, organa silicone, vitamin E, pycnogenol.
    May contain ultramarine, magnise violet.

    Måste googla lite tror jag. Kan ju förstås vara kisel de menar.

    • Lisa said:

     Här hittade jag svaret:

     Real Purity® has a misprint on their label. It is an organa silica ( minute particules of sand) that are bound together w/vegetable oil.

     Skönt! Nu kan jag spana in deras produkter igen 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: