Hårvård från Weleda?

Läste på pinkmelon.de att Weleda kommit med ny hårvård. I Tyskland finns den redan och kan köpas till Sverige från Bio-Naturel. Snart lär de komma till Sverige. Kanske haffar jag från Bio-Naturel. Läs mer på tyska hemsidan, om inte annat kan man använde google translate.

Någon som redan hunnit testa?

Kul att de äntligen utökat sitt sortiment med ordentlig hårvård. Har använt duschcremerna till håret vilket fungerat mycket bra på mitt torra hår men förmodligen inte optimalt för de flesta. Balsam har inte heller funnits i det ordinarie sortimentet.

Däremot har det sedan tidigare funnits Weleda hårvård i UK. Inte samma som den som nu lanseras. Sist jag såg det innehöll schampona SLS (!) men inte nu längre.

Någon som testat brittiska Weleda-hårvården?

12 comments
 1. Ska absolut testa så fort de landat i Sverige, ser jag fram emot 🙂 Hoppas de kan tillfredsställa mitt tunna, flygiga hår som behöver mycket volym, och fukt!

 2. Gick förbi det nyöppnade apoteket under Centralstationen (Doc Morris tror jag?!?) igår och tyckte mig se att de fått in åtminstone ett av de gula schampona på bilden, men de kan ha varit både schampo och balsam 🙂
  Jag har som du testat att använda deras dushcreme som schampo, men tyckte att det var en aning uttorkande/irriterande för min redan torra hårbotten…
  Min syrra som har fett hår, funkar det där emot bra för, så det kan nog funka för många ändå…

  • Det var inte det vanliga Calendula då?

   Trist att det inte fungerade för dig! Hur är det med hårbotten nu? Testat att skölja med äppelcidervinäger? Klarar mig inte utan det!

   • Jag blev lite osäker, om det var Calendula så hade de gjort om förpackningen, annars var det de nya (?!?)

    Tyvärr mår min hårbotten fortfarande inte bra, torrfjällar hela tiden och om jag tvättar håret mer än var femte dag kliar det dessutom.
    Jag har testat att skölja med äppelcidervinäger både nu på senare tid och tidigare när jag aldrig hade haft problem med min hårbotten utan fick fett hår snabbt.
    Tidigare funkade det jättebra, men nu med torr/irriterad hårbotten blev hårbotten tyvärr bara ännu mer fjällande och irriterad 😦
    Testade rasullera för någon månad sedan också, resultatet blev tyvärr även där värre än innan 😦
    Svårt, vet inte vad som skulle funka för mig?!?
    Har testat lite balsammetoden tidigare också men tyckte att det var väldigt svårt att hitta ett naturligt balsam som funkade bra/gjorde rent.
    Blir lätt dyrt också med tanke på att man använder mer av produkten än när man tvättar håret
    med schampo…..

    • Usch vad jobbigt. Bikarbonat då? Kanske svagare lösning med vinäger?

     Rasullera tycker jag också är uttorkande.

     • tack för tipsen! 🙂
      Jag har inte vågat att testa Bikarbonat eftersom det är alkaliskt och inte matchar hudens ph-värde.
      Är därför rädd att det ska ställa till det ännu värre.
      Funkar bikarbonat för dig?
      Hur mycket vatten och äppelcidervinäger tar du när du sköljer?

      • Ja det fungerar om jag sköljer med ÄCV efter. Även tvål och schampo är ju basiskt, vet inte hur de förhåller sig till varandra om man använder bikarbonat på detta sätt. Strör lite i hårbotten, gnuggar med lite vatten och sköljer noga med vanligt vatten. Sist med ÄVC. Tar någon knapp matsked till 2 dl vatten men man kan ta ännu svagare.

       Jag använde också Dr H Neem Lotion och sprayade i hårbotten när det var som värst.

       Hoppas verkligen att du hittar ngt som hjälper.

 3. Lithia Black said:

  Jag håller på och testar deras babyschampoo/body wash till mitt hår och det är än så länge det bästa i ekologiskt schampooväg jag hittat i budgetklassen. Ser fram emot att testa deras nya serier 🙂

 4. Lotta said:

  Jag har testat den brittiska hårvården, Lemon Balm & Orange både schampo och balsam. De är jättebra! Iallafall till mitt hår 🙂 jag använde dem under sommarhalvåret, tror att just den serien är lite för klen för mig på vintern. Min syster har använt calendulavarianten och hon tyckte att de var bra men att balsamet inte riktigt klarade av hennes hår som behöver ganska utredande balsam.

  • Åhh, tänkte nästan att du testat något med din brittiska koppling. Kul att se dig bland kommentarerna igen! Kram!

   • Lotta said:

    Haha, ja kanske lite förutsägbart 🙂 men jag tycker att det är synd och lite konstigt att de inte säljs i Sverige. Vad bra att du tycker det, det går lite upp och ner med både bloggläsande och kommenterande ibland. Men när det gäller din blogg så läser jag alltid ikapp allt jag missat om jag inte varit inne på ett litet tag, vill ju inte missa nåt 🙂 Kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: