Härlig doft men brinner dåligt

Aroma Naturals Clarity, 100% Natural Soy Essential Oil Candle Orange & Cedar

Är inte en sådan som alltid har levande ljus tända men på vintern är det trevligt med ett mysigt doftljus. Dessutom förorenar alla sorters levande ljust luften med sotpartiklar, läs mer här. Livet är farligt, man kan dö!

03032013-DSC_6387

Testade först ett litet ljus med doften Clarity och gillade så mycket att jag klickade hem ett stort. Doftar underbart av citrus och cederträ, vintrig och något maskulin doft som gillas av oss båda här hemma. Tillverkaren beskriver doften såhär: Joyful, sweet Orange combined with stimulating and elevating Cedar has an opening effect on the mind that reduces anxiety and is rejuvenating. Vet inte om jag kan skriva under på effekten men gott doftar det.

03032013-DSC_6389

Det stora kommer i en snygg glasburk med lock. Lilla ljuset är tänkt för resa och är därför gjort i metall. Inte snyggt men hållbart. Oklart varför reseljuset är oranget men det spelar inte större roll.

03032013-DSC_6391

Båda brinner ner i mitten och lämnar massor av ljusmassa kvar på sidorna. Veken på det lilla är helt nerbrunnen på bilden. Visst kan man smälta om och sätta i en veke själv men det är ju inte tanken.

Förvärras förmodligen av att jag ofta har drag hemma- gillar att vädra (har inte värmen på, grannarna sköter det så bra, så inget eldande för kråkorna!). Har i övrigt följt instruktionerna, trimmat veken o s v. Bakläxa!

03032013-DSC_6392

En annan invändning är att det är svårt att ta reda på vilka vaxer som ingår. Står bara att det är vegetabiliskt vax och till huvuddelen sojavax. Soja är ju dessutom en omdiskuterad gröda så mer information om ingredienserna vore önskvärt.

Stora finns här och lilla här.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: