Bara en trend

Skrev för ett tag sedan att jag skulle utveckla mina tankar kring varför jag inte är en given kund hos t ex de här.

Jag är väldigt intresserad av att betrakta trender och strömningar på håll. Alla är vi påverkade av vår omvärld och samtid men jag har en naturlig anti-inställning till det som den breda massan gillar för tillfället. Själv tror jag att jag är steget före, självgod så det räcker. Bakade surdegsbröd många år innan småbarnspapporna började (äter inte bröd numera tyvärr), korv-älskare sedan barnsben, den så moderna lill-gamla stilen var mitt signum som världens yngsta tant i 20-årsåldern med mera. Understated avantgarde- that’s me!

Nu hann jag förre igen med naturkosmetiken och hemblandad ekologisk olja haha! Jag är inte en given kund för The Organic Oil men tycker det är både bra och roligt att det finns mer att välja på och naturkosmetiken kommer ut till massorna. Gammaldags medicinflaskor, få ingredienser och så kallat socialt ansvarstagande ligger i tiden.

15012013-DSC_4355

Snart är det kemikaliefritt leverne, LC-kost och fluorfritt orden på allas läppar! Trendspanaren Ekorren har slagit till igen! Den som vill köpa min fingertoppskänsla för vad som komma skall, mina kontaktuppgifter finns ovan!

Vad tycker ni?

22 kommentarer
 1. Hanna sa:

  Hej!

  Jag undrar om du har något tips på primer? Jag använder just nu everyday minerals foundation som jag gillar men på grund av att min hud blir suuuperfet under dagen så behöver jag hjälp med att få min foundation att stanna (det gäller alla märken, och då sitter em ändå bäst). Har du något tips på hur man får huden att lugna sig med fettproduktionen så tar jag tacksamt emot det också! Jag har sedan 3 månader tvättat med olivolja + lite ricin och smörjt med vetegroddsolja och weledas skinfood. Jag har en hel del pormaskar och finnar också.

  Tack för en superbra blogg! 🙂

  Mvh /Hanna

  • Hmm, ska fundera på detta. Är sämre på fet hud eftersom jag själv har raka motsatsen men ska se vad jag kan hitta.

  • Lydia sa:

   Mitt bästa tips för subumproduktionspeppad hy är jojobaolja! Både till rengöring och återfuktning. Jag blir oblank (alltid blank annars efter ett par timmar) efter bara några dagar. Aldrig upplevt det med nån annan olja eller ens produkt tidigare.

   • Härligt att det fungerar bra på din hud. Verkar verkligen som att jojoba fungerar för de flest!

   • Hanna sa:

    Tack för tipset! Jag ska prova jojobaolja!

  • Moa sa:

   Hoppas du kommer tillbaka och läser detta Hanna – Sluta genast att smörja in dig med vetegroddsolja och skinfood, alldeles för kraftiga produkter för dig! Inte konstigt att du blir oljig under dagen! Skinfood innehåller Lanolin som är portilltäppande, bivax kan också orsaka problem för oljig hud. Samma med vetegroddsolja.
   Om inte det inte hjälper att tvätta med oljor (gjorde inte för mig) så testa milda krämiga rengöringar som du tar bort med en varm liten handduk (en ny varje dag). Leta efter något som innehåller lite torrare oljor. Samma hjälper med vad du smörjer in på ansiktet, jag tror ibland vissa använder för mycket olja på sin olija hy i hopp om att det ska balansera ut produktionen, ja det funkar säkert för vissa, men testa lite lättare hudvård, behöver inte vara oil free bara för det, men inte dom kraftigaste oljorna. Leta också efter produkter med BHA – Salicylic Acid, det bästa för pormaskar och finnar.

   • Hanna sa:

    Hej!

    Tack så hemskt mycket för dina tips Moa! Okej men gud vad det här känns svårt att hitta rätt! Jag som fått vetegroddsoljan rekommenderad av en hudterapeut. Köpte även skinfood för att jag såg att hon själv använde på sin blogg. Jag har använt mandelolja tidigare men tycker inte att den återfuktade tillräckligt heller. Har du (eller någon annan) tips på produkter jag bör använda istället? Både tvätt och återfuktning skulle jag väl kanske behöva ny!

 2. Hallå! Ha ha, känner igen mig i det du skriver. Man liksom tröttnar lite på sånt som man till en början såg som ett friskt och medvetet alternativ när det blir alltför brett och kommersialiserat. Varför egentligen? Har själv funderat mycket på det. Det är helt ologiskt, man kämpar ju för att fler ska upptäcka något man själv blivit lite frälst över. Säger inget om just Oil Company, men ibland kan man få känslan av att många bara vill rida på vågen och sen inte kanske har samma ideologiska övertygelse och engagemang i botten?

  Men nu till saken, varför egentligen blir du inte en storkund hos Oil Company?

  Jag vet varför jag inte blir det. Jag har precis som du blandat dyrbara veg oljor själv under många år. Mest för att det inte fanns så mycket andra ekologiska alternativ. Huden behöver mer än bara olja och fett. Efter vad jag förstått så kan fettsyror av fel sort till och med skada hudbarriären.

  • Det är helt enkelt för dyrt från dem. Oljor som jag kan köpa på annat håll. Använder heller inte bara olja och blandar nästan alltid med någon typ av fukt- hydrolat eller aloevera. Möjligt att fel fett kan skada hudbärriären, inte så insatt tyvärr.

 3. Lisa sa:

  Hahaha that’s the sprit! Ödmjukhet is your middle name… 😉
  Nä men skämt å sido, jag känner igen mej i din inställning när det gäller ”den breda massan” (vägrade t.ex. att läsa både Da Vinci-koden och Stieg Larsson när det begav sej).

  • Haha, man kan säga att jag är både ödmjuk och försynt!

   Jag testar nästan allt som är inne för att bilda mig en uppfattning men blir lätt småpurken när nyfrältsa är experter på sin nyfunna hobby. Typ alla som nu ska stoppa korv o köpa dyra maskiner o prata om det men som var veg för 10 år sedan. Eller folk i min ålder (26) som för några år sedan började sticka för glatta livet! Har inte sett dem ägna sig åt något hantverksaktigt vare sig förr eller senare. Rikskapitalister som blir miljöknuttar osv- OMG! Påklistrat! Inget fel på någon av sakerna såklart!

   • Catti sa:

    Håller med! Speciellt när folk bara byter inställning till saker tillsynes övernatt och sedan påstår eller pratar om den nya saken som om de ALLTID haft det intresset eller gillat den saken ellervaddetnuär. Sånt kan jag bli irriterad över. Bra att det finns vettiga människor där ute i världen. Heja dig! 🙂

    • Haha. Bra att jag framstår som vettig och inte annat 😉 Nä trendputtar är inget för oss….

 4. Estelle sa:

  Jag brukar heller inte köpa färdigblandad olja (mer än vid ett tillfälle som jag kan minnas, men den var inte så värst dyr heller) har också alltid blandat dem själv,
  Håller med om att de är dyra, de flesta färdigblandade oljor 😦
  Sen framgår ju många gånger ändå inte kvalite´n på dem mer än att de är kallpressade och ekologiska.
  Är nog inte så mycket för trender heller..
  Naturlig hudvård blev jag intresserad av för ca 20 år sedan och försökte mig på det så gott som det gick att få tag på rena produkter då, men det var verkligen inte lätt eftersom man inte hade internet eller särskillt många vettiga böcker att läsa om det heller.
  Men hälsokostaffären var det säkraste valet.
  Sen har det ju bara blivit enklare och enklare och urvalet av produkter så extremt mycket större, vilket ju är skönt.
  Höll på med Rawfood eller Levande föda (som raw food utvecklats ur) också det för ca 20 år sedan när det inte skrevs eller hördes något mer om det än i någon enstaka Hälsatidning.
  Är visserligen lite inne på det nu igen, men det handlar bland annat om att sättet/recepten inte är lika trista som den ursprungliga Levande födan längre.
  korvstoppning, surdegsbakande, stickning och liknande har jag där emot aldrig varit inne på 😉

  • Du var verkligen före din tid alltså.

   Lustigt, jag har föreställt mig att du är strax över 30 år men då måste du börjat med allt detta i väldigt unga år….. tihi.

   • Estelle sa:

    Jag fyllde 35 i år (står på bloggen där det finns lite info om mig), så du är ju inte helt fel i din gissning.
    Jo, jag var väl rätt tidig när jag började med det när jag var ca 15 och plöjde igenom allt jag kom åt på den tiden 🙂

 5. Catti sa:

  Du har ju så bra koll på den naturliga marknaden. Vet du om man kan få tag på Dr. Bronners flytande tvålar någon annanstans till lika bra pris som på iHerb? Det verkar som att iHerb har plockat de tvålarna ur sitt sortiment… 😦

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: