Äntligen rabatt hos Siden Selma!

Vi är många som har väntat på detta!

Irriterande nog gjorde jag en beställning sent igår kväll till min mormor som tycker så mycket om de här tightsen. Ingen rabatt alltså men jag kanske mejlar dem och hör om man kan få det ändå…

Tightsen är one size men passar både mig, mormor och mamma bra. De tänjer sig mycket på bredden om så krävs men är ganska korta, ni långa får mer pirat-feeling med dessa. Väldigt sköna som långkalasonger om man inte trivs med de klassiska som är höga i midjan och är i annat tyg.

Varför jag gillar silke så mycket kan man läsa bl a här. Mer om vad jag köper från Siden Selma här. Allt jag skrivit finns under taggarna siden och silke.

* Jag har inget samarbete med Siden Selma och har inte fått något från dem någon gång. Silke fungerar bara så bra för mig. 

Annonser
44 comments
 1. Lisa said:

  Åh! Önskar att jag hade obegränsat med pengar så att jag kunde shoppa loss. Funderar dock på en klänning. Fungerade det bra att stryka bort kräppningen/vecken? Vill helst ha en slät som nattlinnet men utan slitsen på sidorna.

  • Jag har faktiskt den kreppade klänningen och tänkt stryka ut den men det har inte blivit av. Nu banne mig! Återkommer!

   Du kan ju sy ingen slitsen annars…

   • Lisa said:

    Tyvärr är jag usel på att sy så jag lär bara förstöra den :-D. Funderar på om de blir gigantiskt stora om man stryker bort vecken. Såg t.ex. att sjalen var 3 gånger så stor om man sträckte ut den. Har mailat sidenselma och frågat så jag kan återkomma om jag får svar.

    • Haha, men nästa ihop en liten slits för hand klarar du nog! Blir den för stor får det bli oversize med skärp i midjan kanske?

 2. Lydia said:

  Åh, Ingrid, jag vill verkligen fråga dig nu när du råkar skriva att du har långkalsonger i siden. Det sägs ju att siden ska svalka när det är varmt och värma när det är kallt. Jag har några nattlinnen från SidenSelma http://www.sidenselma.se/p-67-nattlinne-vadlngt-kort-rm.aspx och kan tycka att dom är skönt svala att sova i varma sommarnätter, men den där värmande känslan när det är lite kallt har jag inte riktigt upplevt… Så min erfarenhet hittills säger mig att nej, siden värmer inte särskilt bra.

  Nu är jag på jakt efter långkalsonger och vill ha något tunt, men värmande. Sidenlångkalsonger verkar ju fiffigt, men hur är det egentligen med den där värmande förmågan, upplever du att den finns hos dina långkalsonger? Kan du rekommendera dom under jeansen i vinter, eller ska man satsa på något annat om man är ute efter något tunt men varmt?

  Ge mig din recension! 🙂

  • Lydia said:

   Jag tänker litegrann samma med linnen… Jag är ju så ofattbart frusen och funderar på om det är värt att investera i några sidenlinnen som jag kan ha närmast kroppen varje dag på kontoret. Men samma där, är dom verkligen värmande..?

   • Värmer bättre än ett av bomull m samma tjocklek iaf. Jag tycker att silke värmer utmärkt men det är ju inte som kashmir direkt men har ju andra fördelar.

  • Är inte frusen av mig alls men mamma är det och älskar sina silkeslångkalsonger, likaså mormor men hon är ju van att gå i nylonstrumpor som många i den generationen. Jag tycker som sagt att för sin tjocklek värmer silke fantastiskt. En annan fördel är ju att silke likt ull inte känns kallt när det är fuktigt.

   Frusna mamma har silkestights/långkalsonger (hennes mest använda ganska tunna från Åhléns) och ullstrumpor till knäna kalla dagar. De här är bra men köper också en del på marknader o liknande, minst 80% ull bara. http://www.twilfit.se/strumpor/knastrumpor/ullknastrumpor-ulla-black

   Hon är mellanstadielärare och rastvaktar en del här i fuktiga kalla Göteborg, hon säger att denna kombo är supervarm och skön. Sedan har hon ofta en av mig inhandlad kashmir- eller merinoullskofta (främst från La Redoute och Uniqlo) också samt curlingkängor (det har hon allt haft så jag är inte inblandad) som är outstandig i denna slask-stad.

   Om du verkligen är ute efter något varmt är nog ylle att föredra men det är ju inte lika lent mot huden och inte lika smidigt. Ull och silke blandat i underställ är också bra, det åker jag skidor i + silke under. Mitt är köpt i en gammaldags trikå-butik, Vega-magasinet i Gbg, men jag vet att Calida har silke+ ull: http://www.twilfit.se/varmt_under

   Lindex har i ren ull: http://www.lindex.com/se/underklaeder/oevrigt/ullunderstaell/6827064/Topp-i-merinoull/?styleId=28814569

   Klassiska Janus har fantastisk kvalitet också men lite tjockare, min sambo har ett underställ därifrån som både används i skidbacken och till vardags. Här säljs både Janus och andra märken. http://www.ylle.net/se/

   Sportbutiker har flera varianter men tycker ofta att de tar väl saftiga priser. Janus får man kvalitet för inte så hutlöst mkt pengar.

   Hoppas att du hittar något du trivs med!

   • Lydia said:

    Tack för ditt generösa svar! Ull + silkeslångisar från Calida har jag nött ut säkert 5 par, men det var länge sen. Gillar dom, men dom har gått sönder så fort för mig och det var nog därför jag slutade köpa dom. Kanske blir ett par såna igen nu dock, får se…

 3. Anki said:

  Med risk för att jag snackar gojja(vilket jag hoppas) så vart jag lite påhoppad av en som sa mej att det inte alls var humant att köpa siden/silke, nåt om att maskarna gick åt i massor för att framställa trådarna el nåt. Jag har handlat av Siden Selma innan men vet inte längre varken ut eller in. Har ni nån vetskap om det?

  • Lisa said:

   Jag har inte superkoll på silkesproduktion men jag vet att larverna dödas genom att ångas ihjäl eller värmas på något annat sätt. Detta för att de inte ska hinna bryta sig ur kokongen som fjärilar och trasa sönder fibrerna. Under uppfödningen har de det ganska bra för att kvaliteten på silket ska bli så bra som möjligt. Stressade larver ger sämre silke. Jag har inte hört att produktionen är så stor att de riskerar utrotning eller liknande. Så det beror ju helt på hur man ser på att de dödas. Är man vegan så gissar jag att man inte vill använda silkesprodukter.

   Processen efteråt är tyvärr inte helt ren och det används en del kemikalier för att färdigställa silkestråden. Det verkar däremot vara ljusår ifrån den miljöbelastning som bomullsodling innebär med all konstbevattning och bekämpningsmedel. Sedan finns ju alltid risken med barnarbete när det kommer till sådan här produktion. Vet inte var sidenselma köper sina produkter ifrån och vilken koll de har men man kan ju alltid maila och fråga.

 4. Lisa said:

  Fick svar från sidenselma, och det ska gå bra att stryka ut vecken. Fick inget svar på om storleken blir annorlunda men jag chansar på min vanliga storlek.

 5. Rana said:

  Men åh! Bara 10% ! Jag som hoppades på 20% ! det hade dem väl förra året? Vad snålt :((

  Btw jag visste inte att man ångade ihjäl larverna men jag vet att dem typ inte går till spillo. Dem friteras nämligen och äts senare dem anses visst som delikatess i China… Vet inte om det gör de hela bättre men aja..

  • Rana said:

   åh dem hade visst 10% förra året oxå.. hmm ja det blir kanske inte bättre än så här? Får nog slå till med ett täcke 🙂 Är sugen på undertröja också..

  • Lisa said:

   Jag har inga problem med att larverna dödas så länge produktionen inte blir så stor att de riskerar utrotning. Är det så att de blir till mat är det ju ännu bättre. Verkligen win-win!!!

   • Rana said:

    Jo det finns vad jag vet åtminståne 2 sorters larver!
    Mullbärssilkeslarver ”avlas” inomhus och matas enbart med mullbärsblad då blir silket dem väver naturvitt.
    Så finns det vilda larver utomhus som man kan ta tillvara på. Dem äter som dem vill så deras silke kan ha olika naturfärger och av dessa görs Tussah silke.

    Det är vanligare med att ”avla” larver då man även kan ha kontroll över vad dem äter och kontroll över antal.

   • Vi får tro att Siden Selma inte bidrar till utrotning iaf. De använder enbart mullbärssilke vars produktion det värnas om vad jag förstår. Som du nämnde så är silkesproduktionen förmodligen bättre än den av bomull.

    • Rana said:

     Jo så finns det något annat man måste tänka på då man köper siden produkter!
     Som sagt så är siden mer miljövänlig än bomull då silke oftast inte behandlas med kemikalier. MEN detta gäller så länge silket är ”Handgjord”!

     Man kan nämligen även processa siden via maskiner och då blir silket missfärgad så man måste använda blekmedel och kemikalier.

     Jag hittade en sida där dem visar hur det går till och vad man ska akta sig för och tänka på vid köp av täcke och siden.

     http://www.slideshare.net/nataliesnowblossomsilk/how-to-choose-a-silk-filled-duvet-essential-guide

     Otroligt bra info med bilder. Bättre än video för såna som mig som helst vil processa info via text! 😀 Nu tillhör denna sida ett företag men deras priser ser lite dyra ut :p

     Siden selma säljer produkter av handgjord silke.
     Men 2 frågor får man ej svar på i deras hemsida.

     1. Har dem ”Oeko-Tex 100 standard” certificat?
     2. Exakt hur ”Täta” är tråderna i silkesvaddtäcket? Är det korta trådar som det bör vara? eller långa trådar vilket verkligen inte är önskvärt!

     Jag tänker besöka deras butik i Sth på måndag och fråga ut dem :p

  • Tror bara att de brukar ha 10% på Siden Selma. Sleep in Silk har haft 20% ngn gång men det är lite dyrare överlag så..

   Tas de flesta larver tillvara så? Kan tänka mig att det är rätt mumsigt om än motbjudande i tanken.

   • Rana said:

    Jo jag får nog nöja mig med 10% då! 😀

    Ja jag läste på en sida om silkeslarver att dem tas tillvara på det sättet. Tror inte att man skulle slänga bort dem om dem kan säljas som mat!

 6. Lisa said:

  Förresten Ingrid, har du beställt siden från några utländska webshoppar? Tänkte om det skulle gå fynda från utlandet 🙂

 7. Anki said:

  Tack alla snälla som svarat på min fråga, vilken kunskap ni har. Ska ta mej en titt i år igen då:)
  Har köpt från Sleep in silk en gång men tyckte inte dom var lika bra eller så köpte jag fel saker(läs rea)

 8. Rana said:

  Nu har jag köpt min alldeles första silkesvaddtäcke! Yay!! 😀

  Jag frågade i butiken om oeko-text certifikat (vilket enligt den som hjälpte mig inte var ett certifikat egentligen)
  Och nä dem hade det inte. Och om trådarna..det var långa trådar och inte korta tyvärr :/
  Men för det låga priset (600 kr original pris) å misstänkte jag innan att det nog var så.

  Jag tycker ändå att den såg bra ut och jag vill helst inte kasta ut för mycket pengar innan jag vet om jag kommer trivas med den!

  Skulle trä den i påslakan nu men den luktar lite stark av något kemiskt? Så jag har hängt upp den för vädring 🙂
  Hoppas på att få inviga den inatt! så spännande :p

  • Lydia said:

   Vilken variant köpte du? Och återkom gärna med recension sen 🙂 Iaf jag är vansinnigt nyfiken.

   • Rana said:

    Jag köpte typ den billigaste varianten :p sommartäcke i gasväv.540 kr kostade den med 10% rabatt. Som sagt vill jag pröva ordentligt innan jag kanske investerar vidare.
    Tjejen som hjälpte mig tipsade om något som låter som en jätte bra ide!

    Man kan köpa 2 sommartäcken och använda båda 2 på vintern och sedan skala av till bara ett täcke på sommaren! Lager på lager metoden! vilket kulle vara perfekt..bättre än att köpa vinter vs sommar täcke var för sig 🙂 Nu ”tror” jag inte att jag kommer frysa i denna då jag redan haft ett skittunnt täcke i flera år (i syntet förvisso men tunn!)

    Jag återkommer om hur jag upplever täcket senare :))

    • Lydia said:

     Ja gör det gärna! Jag är nyfiken, främst på dom temperaturreglerande egenskaperna som täcket påstås ha…

 9. Lisa said:

  Nu har jag testat att stryka ut vecken. Det verkar omöjligt att få det helt slätt för trådarna verkar liksom lite brutna men det blev absolut skillnad. Jag gjorde detta med en scarf jag beställde och då känns det helt ok att den inte är helt slät eftersom jag ska ha den som halsduk. Känns dock som att de använt lite sämre siden till de veckade produkterna eftersom vecken är lite förlåtande. Såg nu när jag slätade ut det att tyget hade lite skavanker.

 10. Rana said:

  Nu har jag använt mitt täcke 2 nätter
  Och tyvärr så funkar den inte för mig alls ( Så här är ett riktigt långt upplägg om mina upplevelser :p

  Lydia som undrar över de temperaturreglerande egenskaperna; Ja det håller otroligt varmt! trotts när täcket är enbart några mm tjock och underbart fluffig. Den värmer helt otroligt men tyvärr så är den inte tillräckligt snabb på att transportera bort värmen känns det som för mig 😦 Ja jag vaknar absolut inte svettig eller kall vilket är skitbra men mitt problem är värmen som alstras vid mine ben o fötter. Eftersom det inte är någon flik vid fotändan (såvida man inte gillar att sticka ut fötterna under täcket) så blir det riktigt varmt, så varmt att jag vaknade 2-3 gr på natten stekhet om bena! och detta fastän jag enbart har 19-20 grader i mitt sovrum utan elementet på och ventilationen helt öppen!

  För dem om älskar värme och avskyr kyla så är detta täcke perfekt! Jag antar att mina pålakan av bomullsatin hindrar täcket reglerande egenskaper en liten aning.

  Men jag har ett lite komplicerat förhållande till värme Jag har lätt för att frysa särskilt om jag slarvat med mina mineraler, järn och D-vit. Ofta har jag väldigt svala händer och fötter och de som för många nog kan kallas för ”normal varmt” är för mig jätte varmt! Om mina hände eller fötter blir lite för varma så känns det jätte obehagligt för mig :/

  Och att bli för varm under täcket stör min sömn och gör mig galen! Men notera att man abolut INTE svettas och blir klibbig! på den fronten är den suverän ) och en annan sak..det är inte själva täcket som blir skitvarm (tror jag) utan det är mest min madrass som blir riktigt het av värmen som alstras på något sätt.. aja

  Hur som helst täcket är underbar egentligen men för värmekänliga som mig passar den nog inte så bra. Jag skulle nog trivas i denna när det är ca -20 grader utomhus men jag kan knappt använda den nu och skulle nog absolut inte stå ut med den under vår-sommar!
  Jag är riktigt besviken jag ville verkligen älska täcket 😦 och det känns som att jag kastat bort pengarna nu 😦 Jag skulle gärna vilja lämna tillbaks den i butiken..kanske byta till pyjamas i silke istället…men skulle butiken ta tillbaks den? Vad säger man? ”Jo den är för jävla varm jag kan inte använda den?” Jag vet att ikea skulle godta detta men har ingen aning om butiken är lika tillmötesgående 😦

  • Lydia said:

   Man får ju låna hem täcken att prova under en veckas tid, lånetäcken alltså och om man inte alls blir nöjd så får man lämna tillbaka det utan kostnad. Blir man nöjd däremot får man köpa ett, men först lämna tillbaka lånetäcket som många andra också har provat 🙂 Om du inte fick hem ett lånetäcke, utan köpte ett helt nytt så kan det nog bli svårt att lämna tillbaka… Men hör med dom.

   Jag har fingrat på dom där täckena i olika alternativ, gasväv och med bomullssatin (det med sidentyg har jag uteslutit då det känns så himla dyrt) och jag slås av hur tunna dom är, till och med dom i standardmodell, alltså den variant som ska fungera som året runt-täcke. Jag gillar ju tjocka, fluffiga täcken och tror spontant att jag skulle frysa i något så tunt som täckena på SidenSelma såg ut, men efter att ha hört din historia så verkar det ju som att dom värmer väldigt bra ändå… Svårt! Får kanske låna hem ett täcke och börja med att testa helt enkelt.

   • Rana said:

    lånetäcke!? Visste inte att det fanns något sånt! >_< jag skulle ju självklart ha lånat i så fall 😦
    Men dem sa inget i butiken! dem borde ju nämt de alternativet tycker man :/
    Ja jag ska nog dit i veckan och se hur dem bemöter mitt problem 😦

    • Som ni skrev här så sälja till varandra! Vill ni att jag förmedlar mejladresser o inte skriva i kommentarsfältet kan ni mejla mig.

    • Som ni skrev här så sälja till varandra! Vill ni att jag förmedlar mejladresser o inte skriva i kommentarsfältet kan ni mejla mig och jag för vidare.

   • Lånetäcke verkar ju toppenbra! Jag är tyvärr inte alls rätt person att fråga då jag varken fryser eller direkt svettas på nätterna. Kudden är viktigare för mig än täcket, har ingen sidenkudde.

 11. Rana said:

  Dem tog inte tillbaks täcket ( Känns så jäkla surt, jag vet att det är mitt fel, jag borde aldrig lagt pengar på något jag inte var säker på… Ändå önskar man att dem kunde var mer tilmötesgående, jag är ju inte ute efter öppet köp, jag skulle ju ha köpt annat istället. I stora butiker som ikea tar dem ju tillbaks vid missnöje vilket jag påpekade och tjejen sa då att hennes chef såg det som en förlust..ja men det är ju en förlust för mig också!

  Och så undrar jag vad dem menar med ”Nöjd kund garanti” på deras hemsida för jag är då inte nöjd..jag är så missnöjd med täcket att jag har stor lust att slänga den i soporna!. Dem borde formulera det ”nöjd kund garanti bara på billigaste grejerna”

  Jag skulle ha blivit en stamkund där, köpa flera plagg och handdukar men nu är jag så töntig att jag inte kan förmå mig att gå tillbaks till en butik jag fått negativa associnationer med även om felet var helt mitt och ja jag måste säga att butiksbiträdet var oerhört medkännande och trevlig jag blev ju inte avsnäst eller så men aja.. shit happens..

  • Hört från flera att kundservicen från Siden Selma är sådär. Har inte råkat ut för ngt än men blir lika irriterad som du. Greta som säljer svindyra sidenklänningar har jag ett horn i sidan till. De ville inte låta mig returnera en klänning jag köpt på rea på nätet. Det har man rätt till enl Distans- och hemförsäljningslagen och kan inte avtalas bort. Påpekade detta och fick ett impertinent svar tillbaka. Skickade då en mer formell text med en redogörelse om vad som gäller. De måste även upplysa om kundens rättigheter, annars har man förlängt öppet köp. Skickade tillbaka även den klänning jag ville ha för att jag inte vill ha deras grejer.

   Du köpte ditt täcke i butik va? Annars har du också rätt att prova varan och sedan skicka tillbaka.

   • Rana said:

    Ja köpte i butik för att slippa frakt och för att kolla in varan innan. Just då tänkte jag att ”Yay hit kommer jag nog fler gånger och handlar!” Men tji fick jag (och dem!)

    Vissa varor kan man helt enkelt inte återlämna, det förstår jag. Så som underkläder osv. Men ett täcke som kunden är missnöjd med ska väl inte vara ett problem?

    Dem kunde ha låtit mig byta med annat och själva lägga ut den för lite billigare pris i värsta fall, ja dem skulle kanske förlora lite pengar men i slutändan skulle dem ha fått en ny trogen kund med många släkt och vänner att köpa till och rekommendera till. Nu drar man sig om dem är så jobbiga med returer och att bemöta missnöje.

    Har råkat ut för helt otroligt dålig kundservice hos tex media markt och köper aldrig någonsin dyrare saker som dator och mobil där, för man vill inte oroa sig om man skulle behöva service.

    Min pappa är btw egen företagare med leksaks affär och han får då och då in kunder som är antingen missnöjda eller kommer in med något som ej verkar funka. Min pappa tar ALLTID emot varan, om inte på återköp så ger han tillgodokort. Han har helt seriöst 2 hyllor i kontoret med alla möjliga leksaker som ska kollas upp/skickas för koll osv. Ibland funkar leksaken/spelet korrekt men aja. Han anser med rätta att det är superviktigt att kunden känner sig väl bemött och helt nöjd även om han ibland kan förlora pengar på det..och visst kan någon dum människa missbruka detta Men kunden kommer som sagt vara nöjd och återkomma (så som dem alltid gör enligt pappa) och det är det viktigaste i längden!

    Hoppas Siden selmas chef googlar sitt företag då och så och får se kritiken dem får och bättrar sig! Kan då ge rådet ”Tänk långsiktigt! Och kunden har alltid rätt! såvida ni vill ha återkommande kunder som köper från er i flera år framöver!” yes det kan vara surt att vara företagare men det är så det funkar om man vill ha nöjda kunder.

 12. Lisa said:

  Kan du inte prova sälja det vidare Rana? Om du bara använt det 2 nätter och med påslakan finns det säkert någon som är intresserad om du ger lite rabatt. Jag har småbarn så jag måste ha täcken som tål att tvättas i höga temperaturer med tanke på magsjukor och liknande annars hade jag absolut varit intresserad.

  • Rana said:

   Ja bra ide Lisa! Om någon är intresserad kan jag sälja den för 440kr det är väl ett lämpligt pris? Jag köpte för 540 kr.
   Har använt den 2 nätter ja men inte 2 hela då jag vaknade båda nätterna och bytte till mitt gamla täcke.

   Undrar om det skulle gå att sälja på blocket? Har ingen aning om folk har efterfrågan på silkesvaddtäcken :/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: