Nästan som en chokladboll

Då och då får jag för mig att testa nya saker som ansiktsmask. Denna gång gick jag loss på havremjöl (finfördelade havregryn), kaffe, honung och äppelcidervinäger. Läs fler blandningar här.

Havremjöl är klassiskt i ansiktsmask, har skrivit om det tidigare. Mjukgörande, lugnande och absorberar fett skonsamt. Denna gången valde jag att blanda med nybryggt ekologiskt kaffe, min absoluta favoritsort att dricka är detta.

Kaffe eller snarast koffein är väldigt inne i hudvård. Ska verka uppstramande och uppiggande men det blir ju väldigt lite i en sådan här blandning så jag kan inte utlova stora effekter av koffeinet. Lite tillfällig färg ger kaffet i alla fall och doftar gott.

DSC_7740

Lät havremjöl och kaffe dra en stund. Droppade i en del honung och även några droppar äppelcidervinäger som kemisk peeling och för ph-värdet. Smetade på ordentligt och lät torka. Fick väldig chokladbollskänsla, ska nog göra snart igen med lite kakao i också. Huden blev lugn mjuk och fin efter. Spola hest inte ner i handfatet utan i soporna.

Använder inga exakta mått och får oftast mask över och även för lös till att börja med. Ta bara lite kaffe och max en matsked havremjöl till att börja med. Jag har ju en förkärlek för kaffesump och skulle gärna blandat i det även denna gång men höll mig.

Någon som blir inspirerad av denna (suspekta) blandning?

Annonser
6 comments
 1. K said:

  Vad spännande! Jag dricker inte kaffe men har koffeintabletter hemma. Att krossa en sådan och ha i kanske kan vara ngt, blir ju väldigt mycket mer koncentrerat om man vill det.

  När jag ändå är här passar jag på och fråga vad du använder för remover till nagellack. När du inte kör gellack då. De removers som är miljövänliga (tex Depends gröna eller Honeybee gardens) måste man stå i evigheter och gnugga (jag använder 3 free och 4 free lack). Möjligen är miljövänliga removers mindre farliga att andas in än de traditionella men å andra sidan exponeras man säkert tre gånger så lång tid pga ineffektiviteten. Har du funderat ngt kring det?

  • Låter som en utmärkt idé! Om du testar, berätta gärna hur det gick! Som vanligt gäller det att testa på en mindre hudyta först. Kanske också kolla utfyllnadsmedlet?

   Använt nagellack väldigt lite senaste åren. Oftast naturliga färger som jag bara låter slitas bort. Färgstarkt har jag bara vid speciella tillfällen. Då har jag tagit bort det med det jag har vilket är en från Gripen utan aceton och olja samt Honeybee gardens. Ingen är särskilt effektiv men det går an eftersom det är så sällan. Tycker att det går betydligt bättre dock om man håller paden/tussen med remover mot nageln några sekunder extra och sedan drar utåt. Inte gnugga alltså!

   Hade jag köpt en ny idag hade det nog blivit Depends gröna. Känns som att de flesta nagellack och removers är grader i helvetet. Man får se till att ha ett fönster öppet eller något under tiden. Generellt är jag dålig på den här typen av kemikalier.

   En annan strategi är att exponera sig så lite som möjligt och använda en effektiv sak, vet inte vad som är bäst. Sådana där man doppar fingret i verkar ju så smidigt men huden kommer ju i mer kontakt med removern då. Depend har en ”miljövändlig”: http://depend.se/Product.asp?PageNumber=6&Product_Id=585

   Hoppas att du hittar något!

 2. K said:

  Jag ska absolut avlägga rapport om jag får till ngt bra med koffeinet, det lovar jag!

  Tack snälla för ditt svar och tankar kring removers. Jag ska tänka på att hålla tussen lite längre innan jag drar bort lacket. Jag kan iaf tipsa dig om att Depends gröna remover (den vanliga, jag har inte provat den man doppar i) är både är effektivare och luktar mindre än Honebee gardens. Alltid något.

  Jag är periodare gällande nagellack. Har inte använt det på flera år men nu på senare tid har jag inhandlat flera fina från Kure Bazaar, Zoya och Essie. Det känns väldigt lyxigt att ha välvårdade naglar och dessutom går de inte av när de är lackade. Eventuellt köper jag Kure Bazaars topplack och kör bara med det utan färg så kan jag skippa removern. Kure är det märke som luktar minst av de tre.

  Som läget är nu så lackar jag två ggr per vecka, något lungorna inte kommer att uppskatta i längden. Med risk för att låta lite knäpp så funderar jag seriöst på att köpa en halvmask att använda vid lackning och borttagning. Allstå en sådan mask som används till skydd mot ångor från tex billackering osv. De finns att köpa för några hundra på byggmarknader o dyl. Ganska udda grej, jag är medveten om det hehe, men man får väl dra ner persiennerna 😉

  • Åhhh vilken bra idé med mask! Hahahaha! Udda är bra och kul! På tal om udda. Jag hade lagt fjärrkontrollen på ett sjukhusrum i två plasthandskar- tar aldrig på främmande fjärrkontroller utan något emellan om jag inte måste. Fjärrkontroller är äckligare än dörrhandtag. Personalen skulle städa undan och fick tag i handskarna och utbrast ett förvånat ”Jaha”. Jag erkände direkt mitt verk med ”Det är jag, lite udda jag vet. Sån är jag!”

   Fina naglar är underbart! Därför gillar jag GelLack så mycket. Inga vanliga lack sitter riktigt bra hur bra jag än rengör och grejar innan. Kure har jag inte testat. Är hållbarheten ok?

 3. K said:

  Hahaha, bra idé där med plasthandskarna, kreativt av dig! 😀 Skönt att man är i gott sällskap så att säga hihi. Jag förstår din känsla inför offentliga fjärrkontroller. Jag brukar känna likadant de gånger jag glömt min mobil hemma och tvingas låna en offentlig telefon. Bankomater är också rätt äckliga faktiskt, där har jag alltid mina skinnhandskar på eller använder fingerknogarna sommartid. Det kanske inte är en sådan dum idé att bära med sig ett par plasthandskar i handväskan för eventuella behov 🙂

  Ang de nagellacken jag har så har Essie (nyansen Aperitif) överlägset bäst hållbarhet. Sedan är det lite svårt att avgöra mellan Zoya (nyansen Shay) och Kure Bazaar (nyansen Rose d’or). Jag tror att Zoya sitter aningen bättre än Kure Bazaar, åtminstone i de nyanserna. När det gäller lukten är Essie utan tvekan värst och Zoya samt Kure lite mildare. Kure Bazaar torkar snabbast av de tre.

  Vattenbaserade har jag förresten testat också, tex Piggy Paint och Acquarella. Men hållbarheten är under all kritik om man inte helt undviker vatten. Det känns inte meningsfullt att lägga en manikyr som med lite tur håller sig fin en halv dag.

  Jag har funderat på gellack men det känns lite omständligt och pillrigt. Jag tror också att jag skulle bli aningen nojjig över att av misstag få lack på huden runt nageln som sedan ska härdas i lampan. Men kanske skulle man fundera ett varv till ändå pga den längre hållbarheten 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: